Ένα δώρο ζωής από τον Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου και τον δήμο Καβάλας

Δωρεάν μαστογραφίες για τις γυναίκες του Νομού οι οποίες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν έλεγχο μαστού-Δύο σημαντικές εκδηλώσεις για τη διατροφή και τα ραδιοκύματα με επίκεντρο την πρόληψη του καρκίνου

Δωρεάν δώρο ζωής προσφέρει ο Σύλλογος των Εθελοντών κατά του Καρκίνου και ο δήμος Καβάλας στις γυναίκες, με τις δωρεάν μαστογραφίες οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Οκτώβρη και απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες του Νομού, κυρίως όμως σε αυτές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν έλεγχο μαστού.

Ο υπεύθυνος των δομών του δήμου Καβάλας Λεωνίδας Παπάς μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου των Εθελοντών κατά του Καρκίνου Παναγιώτη Φώτου και την εθελόντρια κ. Γκλάβα παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για τις λεπτομέρειες αυτής της πρωτοβουλίας.

Ο κ. Παπάς μίλησε για τους δικαιούχους των Κοινωνικών Δομών και στην προκειμένη περίπτωση των γυναικών που έχουν οικονομική αδυναμία για να κάνουν προληπτικές εξετάσεις, ενώ ο κ. Φώτου αρχικά αναφέρθηκε στις προληπτικές εξετάσεις που έγιναν από τον Σύλλογο.

Όπως πληροφόρησε, το 2019 έγιναν 200 σπιρομετρήσεις, μοιράστηκαν μεγάλες ποσότητες αντηλιακών κρεμών για την προστασία του κόσμου από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και πραγματοποιήθηκαν ουρολογικοί έλεγχοι με υπερήχους. Συνολικά στο 7% των εξεταζόμενων, βρέθηκε να υπάρχει πρόβλημα και τόνισε πως αν ο εντοπισμός μιας ασθένειας γίνει στο ασυμπτωματικό της στάδιο τότε υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες πλήρους ίασης.

Ενημέρωσε επίσης ότι από τη Δευτέρα 7 μέχρι και τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 θα μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία τους οι ενδιαφερόμενες γυναίκες. Αυτό θα γίνει στα γραφεία του Συλλόγου, στο παλιό κτίριο του ΠΙΚΠΑ από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και στη συνέχεια θα ειδοποιούνται κατά ομάδες προκειμένου να κάνουν τις εξετάσεις, οι οποίες θα γίνονται στο ιατρικό κέντρο Affidea (πρώην Ευρωϊατρική) στην παραλιακή οδό της Καβάλας.

Ο κ. Φώτου αναφέρθηκε με τη σειρά του σε δύο πολύ σημαντικές για την υγεία εκδηλώσεις που θα γίνουν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο:

  • Η πρώτη θα γίνει στις 25 Οκτωβρίου 2019 στο ξενοδοχείο GALAXY με ομιλήτρια την γιατρό κ. Χαμαϊλίδου η οποία θα δείξει στις γυναίκες τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να εξετάζουν το σώμα τους για τυχόν διάφορα σημάδια που θα δείξουν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα για ασθένεια. Την ίδια μέρα η διατροφολόγος Ιωάννα Παντερμά θα μιλήσει για τη σωστή διατροφή που μας προστατεύει από τον καρκίνο.
  • Η δεύτερη εκδήλωση θα γίνει στις 22 Νοεμβρίου 2019 από τον καθηγητή του ΔΠΘ Μιχάλη Καψιμάλη και θα αναφέρεται στα ραδιοκύματα και τις βλάβες που προκαλούν. Στην ίδια εκδήλωση θα μιλήσει και ο διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας Μιχάλης Σωτηρίου για την εξάρτηση των ατόμων από το κινητό τηλέφωνο.