Μαθήτριες του 7ου Γυμνασίου Καβάλας διέπρεψαν στον «δύσκολο» κόσμο των πειραμάτων της Φυσικής [φωτογραφίες]

Τα παιδιά είχαν λάβει την 3η θέση ανάμεσα σε 40 σχολεία στον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό βιντεοπειραμάτων «Θέλουμε πειράματα» της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και ανταμείφθηκαν για τους κόπους και την επιτυχία τους

Μια ομάδα από πέντε μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου του 7ου Γυμνασίου Καβάλας (φέτος μαθήτριες της Α΄ Λυκείου στο 2ο ΓΕΛ Καβάλας), με την καθοδήγηση του καθηγητή τους Χρήστου Χρηστίδη, απέδειξε ότι με λίγη προσπάθεια και πολύ μεράκι μπορείς να διαπρέψεις στον «δύσκολο» κόσμο των πειραμάτων της Φυσικής.

Τον περασμένο Μάιο κατέκτησαν την 3η θέση στον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό βιντεοπειραμάτων «Θέλουμε πειράματα», της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Είχε προηγηθεί η διάκρισή τους στον τοπικό διαγωνισμό Πειραμάτων που διοργανώνει το παράρτημα της ΕΕΦ στην Καβάλα.

Με ένα βίντεο διάρκειας μόνο 3 λεπτών έδειξαν τον τρόπο με τον οποίο μέτρησαν την περίφημη επιτάχυνση της βαρύτητας της Γης! Αυτό έγινε με τη χρήση του πακέτου Ev3 της LEGO και της νέας μεθόδου μάθησης STEM (Science Technology Engineering Mathematics). Στον διαγωνισμό αυτό, που έγινε για 1η φορά, συμμετείχαν περίπου 40 ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Η βράβευση της ομάδας έγινε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών «Νόησις», στην Θεσσαλονίκη. Τα παιδιά παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους σύντομα το πείραμά τους.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν σύγχρονα θέματα Φυσικής και βραβεύτηκαν πολλά παιδιά από πόλεις της Βόρειας Ελλάδας τα οποία διακρίθηκαν στον γραπτό διαγωνισμό της ΕΕΦ για το Λύκειο και το Γυμνάσιο. Οι «μέντορες» των μαθητριών δίνουν πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα και σε όλους τους συμμετέχοντες και τους εύχονται πάντα επιτυχίες.