ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Δήμου Καβάλας: Τι είδαν οι Βούλγαροι εκπαιδευτικοί;

40 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής από κοινωνικές δομές της γειτονικής χώρας ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του Kέντρου και ξεναγήθηκαν στους χώρους του

Συνολικά 40 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής από κοινωνικές δομές διαφόρων πόλεων της Βουλγαρίας επισκέφθηκαν την Καβάλα και ενημερώθηκαν για το τρόπο λειτουργίας των αντίστοιχων δομών της πόλης.

Το πρωί της Πέμπτης 17/10 επισκέφθηκαν τον Παιδικό Σταθμό της οδού Εκάβης και το μεσημέρι το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με ειδικές ανάγκες της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

Στο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής από την γειτονική χώρα ενημερώθηκαν από την προϊσταμένη της δομής Ζήσα Μισεριάν για τον τρόπο λειτουργίας και τα οφέλη που αποκομίζουν οι εκπαιδευόμενοι. Στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του κέντρου και είδαν από κοντά την υποδομή του. Ήταν μεγάλο το ενδιαφέρον που έδειξαν όπως φάνηκε και από το πλήθος των ερωτήσεων που υπέβαλαν, ενώ ήδη υπήρξαν προτάσεις για ανταλλαγή επισκέψεων των μελών του ΚΔΑΠ με αντίστοιχα κέντρα της Βουλγαρίας με στόχο να αναπτυχθεί συνεργασία στον τομέα αυτό.