H Women Act αποκτάει «φωνή» και στην Καβάλα για τη θωράκιση των δικαιωμάτων όλων των γυναικών

Κύριος στόχος να ενισχύσει την προσπάθεια των γυναικών για την ουσιαστική συμμετοχή τους στα πολιτικά όργανα και σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων-Η συντονιστική ομάδα της οργάνωσης στην Καβάλα

Η οργάνωση Women Act αποκτάει «φωνή» και στην Καβάλα, με σκοπό να ενισχύσει την προσπάθεια των γυναικών του Νομού που διεκδικούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον επαγγελματικό και δημόσιο βίο. Η αρχή έγινε με την επιτυχημένη εκδήλωση της Women Act στις 16 Απριλίου 2019 στο ξενοδοχείο Imaret στην Καβάλα με βασική ομιλήτρια την κ. Μαρέβα Γκρομπόφσκι (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ).

Τότε ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τη δημιουργία παραρτήματος στην Καβάλα. Η επικεφαλής της οργάνωσης Μαίη Ζαννή ασπάστηκε την ιδέα και σήμερα, 6 μήνες μετά, αυτή γίνεται πραγματικότητα, ενώ βασικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου δημιουργίας του παραρτήματος Women Act στην Καβάλα διαδραμάτισε η επικοινωνιολόγος Αντωνία Σταυρίδου.

Η στενή συνεργάτιδα του βουλευτή του Νομού Μακάριου Λαζαρίδη και ειδική σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον τομέα κοινωνικών θεμάτων θεωρεί την Καβάλα δεύτερη πατρίδα της και την επισκέπτεται όσο πιο συχνά μπορεί. Η κ. Σταυρίδου πιστεύει ότι οι γυναίκες ενωμένες μπορούν να διεκδικήσουν ίσες ευκαιρίες στον δημόσιο βίο, με απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, να αγωνιστούν για την ουσιαστική συμμετοχή τους στα πολιτικά όργανα και σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων και εδώ έρχεται η Women Act για να ενισχύσει τις γυναίκες της Καβάλας σε όλους τους τομείς της ζωής τους, όπως σημειώνει η κ. Σταυρίδου.

Η συντονιστική ομάδα της οργάνωσης στην Καβάλα απαρτίζεται από γυναίκες οι οποίες διαπρέπουν η κάθε μια στον δικό τους τομέα και αποτελείται από τις:

  • Άννυ Θυσιάδου
  • Ελεωνόρα Καζαντζίδου
  •  Βίλλυ Κονδυλίδου
  • Ειρήνη Βρανά

Women Act: Οι στόχοι και το όραμα

Η Women Act είναι μια μη κυβερνητική και κυρίως μη κομματική οργάνωση που διεκδικεί το δικαίωμα των γυναικών στις ίσες ευκαιρίες. Σκοπός της οργάνωσης είναι η ενδυνάμωση των γυναικών έτσι ώστε να αναπτύξουν πλήρως τις κοινωνικές, πολιτισμικές, πολιτικές οικονομικές και επιχειρηματικές δυνατότητές τους. Για τον λόγο αυτό, υποστηρίζει γυναίκες από όλους τους επαγγελματικούς χώρους και όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Η δράση της Women Act είναι να υπογραμμίσει την ύπαρξη έμφυλων ανισοτήτων, να ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο και να συμβάλλει στην προώθηση καλών πρακτικών για την καταπολέμησή τους.

Παράλληλα, προσδοκά να βοηθήσει δραστήριες γυναίκες να

  • αποκτήσουν ικανότητες και να τις χρησιμοποιήσουν για την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη
  • να συμμετέχουν ενεργά στον δημόσιο χώρο
  • να επιδιώξουν θέσεις ηγεσίας και συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων

Ταυτόχρονα, ευελπιστεί να δημιουργήσει μια ενεργή ομάδα εθελοντών, που θα λειτουργήσουν ως «πρεσβευτές» του μηνύματος της ισότητας και των ίσων ευκαιριών. Η πρωτοβουλία της Women Act βρίσκει ολοένα και περισσότερη υποστήριξη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παραρτήματά της σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.