Η Καβάλα βράβευσε τα μαθηματικά μυαλά της [φωτογραφίες]

Τιμήθηκαν οι 101 μαθητές Δημοτικού που διακρίθηκαν στο 13ο Πανελλήνιο διαγωνισμό καθώς και ο φοιτητής Δημήτρης Κωνσταντινίδης που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον 26ο διεθνή διαγωνισμό μαθηματικών

Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο «Γεώργιος Παυλίδης» της ΠΕ Καβάλας, πραγματοποιήθηκε  το μεσημέρι της Κυριακής 20-10-2019, η ετήσια τελετή βράβευσης των μαθητών Δημοτικών Σχολείων που διακρίθηκαν στον 13ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ελληνική  Μαθηματική Εταιρεία, «Παιχνίδι και Μαθηματικά».

Βραβεύτηκαν 101 Μαθητές που διακρίθηκαν στον παραπάνω  διαγωνισμό από Δημοτικά Σχολεία της ΠΕ Καβάλας.

Στην εκδήλωση αυτή βραβεύτηκε και ο τριτοετής φοιτητής του Μαθηματικού τμήματος του ΑΠΘ, Δημήτρης Κωνσταντινίδης που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον 26ο Διεθνή Διαγωνισμό «International Mathematics Competition», στο Blagoevgrad της Βουλγαρίας (28 Ιουλίου – 3 Αυγούστου 2019).

Προηγήθηκε  ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου με θέμα: «Οι Αριθμοί στη Ζωή μας».

Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία  του Μουσικού Σχολείου Καβάλας,  υπό τη Διεύθυνση της Κωσταντίας Κύπρου.

Το παρών στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου Καβάλας, εκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και  Θάσου κ Στέφανο, έδωσαν ο Βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωστής Σιμιτσής, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας Αχιλλέας  Χριστοφορίδης, ο  εκπρόσωπος του Στρατηγού της 20ης Μεραρχίας Τεθωρακισμένων Νικόλαος Πολύζος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Καβάλας Γιώργος Μιχαηλίδης, η αναπληρώτρια προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας Αθανασία Γαιτανίδου, ο Πρόεδρος της ένωσης  φροντιστών Καβάλας  Αργύρης Μυστακίδης, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί  γονείς  και  μαθητές.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ Καβάλας.