Παληό Καβάλας: Σε περίοδο… ανομβρίας πλημμύρισαν οι αυλές σπιτιών [φωτογραφίες]

Κάτοικοι ξεβούλωναν με τα χέρια τα φρεάτια από τις πευκοβελόνες για να μην πλημμυρίσουν τα σπίτια τους-Αιτία οι δοκιμές των πυροσβεστικών κρουνών-Άμεση η ανταπόκριση του διευθυντή της ΔΕΥΑΚ μετά από κλήση κατοίκου της περιοχής

Έκπληκτοι έμειναν οι κάτοικοι του Παληού Καβάλας στην περιοχή «Ακρωτήρι» το πρωί της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου 2019, όταν αντίκρισαν τις αυλές τους πλημμυρισμένες, με το νερό να φτάνει σε πολλές περιπτώσεις μέχρι το γόνατο.




Αιτία ήταν οι δοκιμές των πυροσβεστικών κρουνών ώστε να είναι «αξιόμαχοι» όταν χρειαστεί, ωστόσο λογάριασαν χωρίς τις… πευκοβελόνες οι οποίες είχαν βουλώσει τα φρεάτια απορροής υδάτων, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να τα ξεβουλώσουν μόνοι τους για να μην πλημμυρίσουν τα σπίτια τους.

Κάτοικος της περιοχής επικοινώνησε με τον διευθυντή της ΔΕΥΑ Καβάλας Άγγελο Λογκάρη ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως, με τα συνεργεία της Υπηρεσίας να σταματούν τη ροή των υδάτων.

Ωστόσο οι πευκοβελόνες έστειλαν το «μήνυμα» ότι εκτός από το καλοκαίρι, όπου αποτελούν μια «βόμβα» πρόκλησης πυρκαγιάς και τον χειμώνα μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα, καθώς βουλώνουν τα φρεάτια με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν αυλές και σπίτια.