Πώς θα τιμήσει η Καβάλα την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν με την παρέλαση στην Παραλιακή λεωφόρο

Γενικός σημαιοστολισμό όλων των δημοσίων κτηρίων της πόλης, φωταγώγηση του φρουρίου, κατάθεση στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση καθώς και δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται στην Καβάλα για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

  • Γενικός Σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, Οργανισμών, των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από την 8η πρωινή ώρα της 25ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2019.
  • Φωταγώγηση του Φρουρίου της πόλης και όλων των καταστημάτων του δημοσίου των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2019.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου

10.15: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη του Καβαλιώτη ανθυπολοχαγού Πεζικού Κρίτωνα Κονσουλίδη, στην προτομή του ήρωα του Ελληνοαλβανικού μετώπου, στην ομώνυμη πλατεία Κονσουλίδη (πλησίον Εθνικής Τράπεζας).

11.30: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τμήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και από τα τμήματα Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

11.45: Παραδοσιακοί χοροί, στο Ηρώο της πόλης, από ομάδες μαθητών Λυκείων της πόλης, την Ένωση Ποντίων Σπουδαστών ΤΕΙ Καβάλας και χορευτικά Πολιτιστικών Συλλόγων, (με την μέριμνα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τμήμα Φυσικής Αγωγής).

13. 30: Συγκέντρωση των Αρχών και των υπαλλήλων των Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Υπηρεσιών, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Οργανισμών και Τραπεζών στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου «Γεώργιος Παυλίδης» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κ. Αλέξιο Πολίτη, Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΑΜΘ.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου

8.00: Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

9.40: Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ και της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.

10.00: Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Διευθυντής του Ιστορικού 1ου Γυμνασίου (Αρρένων) Καβάλας, κ. Τρικκαλιώτης Γεώργιος MSc Μαθηματικός.

10.45: Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Αντιπρύτανη του ΔΙ.ΠΑ.Ε., τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας. Στεφάνι, επίσης, θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στον νομό.

Τήρηση Ενός Λεπτού Σιγή στην μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

11.30: Παρέλαση στην Παραλιακή Λεωφόρο, από το ύψος του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας μέχρι τον χώρο του Λιμεναρχείου, μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Οργανώσεων, Συλλόγων, Προσκόπων, Οδηγών, και Τμημάτων Στρατού.

17.00: Επίσημη υποστολή της σημαίας.