Ημέρα Κάστανου: «Βούλιαξε» από κόσμο το Καστανόδασος Παλαιοχωρίου [φωτογραφίες]

Άλλη μια επιτυχημένη διοργάνωση του θεσμού ο οποίος έχει ταυτιστεί με το φυσικό κάλλος της περιοχής και τα τοπικά προϊόντα και αγκαλιάζεται κάθε χρόνο από χιλιάδες κόσμου, ο οποίος φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία

Η «Ημέρα Κάστανου» την διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Παγγαίου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιοχωρίου και τον Φιλοδασικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Δήμου Παγγαίου είναι πλέον ένας θεσμός ο οποίος έχει ταυτιστεί με το φυσικό κάλλος του Καστανόδασος του Παλαιοχωρίου και αγκαλιάζεται κάθε χρόνο από χιλιάδες κόσμου.

Η παράδοση δεν θα μπορούσε να σπάσει ούτε την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019, με τον κόσμο να ανεβαίνει στο πανέμορφο μέρος και με αφορμή το εύγευστο προϊόν να απολαμβάνει μια μεγάλη γιορτή με παραδοσιακούς χορούς, τοπικά προϊόντα και φυσικά το πανέμορφο τοπίο, με «σύμμαχο» τον καλό καιρό.

Μικροί και μεγάλοι από την Καβάλα, αλλά και όμορους Νομούς δημιούργησαν… κυκλοφοριακό κομφούζιο στο Παλαιοχώρι, απολαμβάνοντας μέχρι αργά το μεσημέρι μια διοργάνωση η οποία πλέον πάει στον «αυτόματο».

Το «παρών» έδωσαν μέλη της διοίκησης του δήμου Παγγαίου με επικεφαλής τον δήμαρχο Φίλιππο Αναστασιάδη, αλλά και εκπρόσωποι της κεντρικής διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέξης Πολίτης και οι βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης.

Τη στήριξη του θεσμού εξέφρασε ο κ. Αναστασιάδης, με γνώμονα τη «διαφήμιση» όλης της περιοχής, ενώ ο κ. Λαζαρίδης, απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό, εξήρε τις προσπάθειες που άπτονται της προώθησης του πρωτογενούς τομέα, ενώ περιηγήθηκε και στο γραφικό χωριό του Παλαιοχωρίου το οποίο έβαλε τα γιορτινά του για να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι κ. κ. Αντωνιάδης και Πολίτης, οι οποίοι δήλωσαν ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε ενέργειες που προάγουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε γωνιάς της Περιφέρειας, εν προκειμένω του Παγγαίου.

Δείτε φωτογραφίες από την «Ημέρα Κάστανου 2019»