Μέχρι τα Χριστούγεννα τα έργα για τα πλευρικά διόδια στον κόμβο της Άσπρης Άμμου

Ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας για παράταση των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή

Μέχρι και λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2019 θα παραταθούν τα περιοριστικά μέτρων κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό, για την κατασκευή πλευρικών σταθμών διοδίων στον ανισόπεδο κόμβο της Άσπρης Άμμου. Αυτό ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση της Καβάλας όπου τονίζεται ότι η παράταση δίνεται με σκοπό την ολοκλήρωση των εργασιών που πραγματοποιούνται στο σημείο σε δύο φάσεις, ως ακολούθως:

Α΄ Φάση

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Α΄ Φάσης θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων α) στην έξοδο της Εγνατίας Οδού (για τα οχήματα που κινούνται από Ξάνθη προς Καβάλα) προς την Ε.Ο. Καβάλας-Ξάνθης και β) στην είσοδο της Εγνατίας Οδού (για τα οχήματα που κινούνται προς Ξάνθη).

-Τα οχήματα που κινούνται προς Καβάλα θα εξυπηρετούνται είτε μέσω του Α/Κ Χρυσούπολης, είτε μέσω του Α/Κ Αγίου Σίλα, κατά περίπτωση.

Β΄ Φάση

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Β΄ Φάσης θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον συνδετήριο κλάδο από τη Χ/Θ 477+754 έως τη Χ/Θ 477+925 της Εγνατίας Οδού που υφίσταται προ του Α/Κ Άσπρων Χωμάτων και εξυπηρετεί τα οχήματα που κινούνται από Καβάλα προς Ξάνθη.

-Τα οχήματα που κινούνται προς Ξάνθη θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό μέσω του Α/Κ Άσπρων Χωμάτων όπου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες της Α΄ Φάσης.

-Τα έργα θα εκτελούνται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκτός αν αυτά επιβάλλονται για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και την αντιμετώπιση τελείως προσωρινών καταστάσεων, κατόπιν όμως έγκρισης του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας. Η σήμανση θα παραμένει και κατά τη διάρκεια της νύχτας.