Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στη Χρυσούπολη: «Μακελειό» για τον λόγο της καθηγήτριας [βίντεο]

Σε νέο «επεισόδιο» α λα «Silly Walk» τείνει να εξελιχθεί το βίντεο με τον πανηγυρικό που εκφωνήθηκε - Ακραίες οι διαδικτυακές αντιδράσεις με ρατσιστικό-σεξιστικό περιεχόμενο

Λίγα 24ωρα μετά τις ανά την Ελλάδα παρελάσεις και εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή την επέτειο του «ΟΧΙ» και η «κοινότητα» του διαδικτύου φαίνεται πως έχει βρει ένα νέο «Silly Walk» για να ασχοληθεί και να εκτονωθεί, αυτήν τη φορά με αφορμή τον πανηγυρικό λόγο καθηγήτριας από τη Χρυσούπολη.

Συγκεκριμένα, η ακροδεξιά εφημερίδα «Μακελειό» ανέσυρε και αναδημοσίευσε βίντεο-απόσπασμα από τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στη Χρυσούπολη [από το διαδικτυακό κανάλι του ENA Channel], εστιάζοντας σε απόσπασμα της ομιλίας της εκπαιδευτικού που λέει τα εξής:




«Κατά συνέπεια, κύριε πρέσβη, έχουμε πόλεμο. Αυτή την απάντηση αναγκάστηκε να δώσει στον Ιταλό πρέσβη Εμανουέλε Γκράτσι ο απόστρατος συνταγματάρχης και μη εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ελλάδας Ιωάννης Μεταξάς. Και λέω αναγκάστηκε γιατί από την ιστορία αλλά και από την αυτοβιογραφία του γνωρίζουμε ότι την ώρα που έλεγε αυτά τα λόγια δεν είχε στο μυαλό του ιδέες για αντίσταση και πόσο μάλλον για νίκη. Ούτε πίστευε ότι έπραττε το σωστό, αντιστεκόμενος στον Άξονα των Μουσολίνι και Χίτλερ. Στο κάτω-κάτω, κι αυτός ο ίδιος ήταν στην Ελλάδα το ίδιο πράγμα που ήταν οι δυο προαναφερθέντες στις χώρες τους: φασίστες-δικτάτορες. Ο Ιταλός πρέσβης τού είχε παρουσιάσει ένα μνημόνιο. Ένα μνημόνιο που απαιτούσε ελάχιστες, πραγματικά, παραχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας από πλευράς της Ελλάδας».

H «εφημερίδα» του «δημοσιογράφου» Στέφανου Χίου «περιποιείται» την καθηγήτρια, χαρακτηρίζοντάς την ως… «ξανθιά»:

Βέβαια, το πραγματικό «μακελειό» λαμβάνει χώρα κάτω από το «ρεπορτάζ», στα σχόλια που ελεύθερα δημοσιεύουν οι αναγνώστες του Χίου, βρίζοντας με χυδαίο και εμετικό τρόπο την εκπαιδευτικό, με τις πιο «ψύχραιμες» (sic) τοποθετήσεις τους να αναφέρονται σε «ανιστόρητη σερβιέτα», «αριστεροκομουνίστρια», «Αλβανίδα» κ.ά., ενώ δεκάδες είναι και οι υποστηρικτές-νοσταλγοί του -τεκμηριωμένα ιστορικά- δικτάτορα Μεταξά.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες πριν, το «Μακελειό» είχε πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις που προκάλεσε η αντιμιλιταριστική κίνηση των 10 μαθητριών από τη Νέα Φιλαδέλφεια και το «Silly Walk» τους κάνοντας λόγο για «πληρωμένες κομματικές ιερόδουλες».