Στην Καβάλα ο Θάνος Βερέμης με το νέο ιστορικό βιβλίο του για την περίοδο 1940-1941

Ο Έλληνας ακαδημαϊκός θα βρεθεί στην πόλη καλεσμένος του Ερευνητικού Κέντρο MOHA για μια βιβλιοπαρουσίαση στον επιβλητικό χώρο του Μεστζίτ του Imaret

Με πλούσιο βιογραφικό και εκτεταμένη ιστορική έρευνα στο ενεργητικό του, ο Θάνος Μ. Βερέμης θα βρεθεί στην Καβάλα για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο με τίτλο «1940-41-Ο πόλεμος των Ελλήνων. Χρονιές που σημάδεψαν τη Νεοελληνική Ιστορία».

Στο βιβλίο αυτό, αναλύεται διεξοδικά η πολιτική κατάσταση της Ελλάδας λίγο πριν από το ξέσπασμα του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου και η ιδιάζουσα φυσιογνωμία του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά.

Ο Έλληνας ακαδημαϊκός έρχεται στην Καβάλα καλεσμένος του Ερευνητικού Κέντρου MOHA. Η παρουσίαση του βιβλίου του θα γίνει την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, στις 19:00, στον επιβλητικό χώρο του Μεστζίτ (τζαμί) του Imaret.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η αρχιτέκτων Δρ. Σαπφώ Αγγελούδη-Ζαρκάδα, ο ιστορικός Νίκος Καραγιαννακίδης και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη, ωστόσο, λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας του Μεστζίτ, η είσοδος θα γίνεται μόνον με τη διάθεση δωρεάν προσκλήσεων που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από το βιβλιοπωλείο «Εκλογή» (Σιαμαντάς) στην Καβάλα.

Ποιος είναι ο Θάνος Μ. Βερέμης

Γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης και ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Trinity College). Το 1978 ήταν Research Associate του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (Λονδίνο), το 1983 υπήρξε επισκέπτης ερευνητής στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το 1987 επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον και το 1993-1994 επισκέπτης καθηγητής στο St. Antony’s College της Οξφόρδης. Από το 1987 είναι καθηγητής πολιτικής ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 1988 έως το 1994 υπήρξε διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ και έως το 2000 πρόεδρός του. Το 2001-2003 ήταν Constantine Karamanlis Professor στο Fletcher School of Law and Diplomacy, και το 2004-2010 πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ).