Καβάλα: Αλλαγή σκυτάλης στα πλοία της γραμμής του βορειοανατολικού Αιγαίου

Το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ θα αντικαταστήσει το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ στην εν λόγω γραμμή με τερματικό σταθμό το λιμάνι του Πειραιά

Αλλαγή σκυτάλης υπάρξει σε λίγες μέρες στα πλοία που εξυπηρετούν τη γραμμή του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα συστήματα κρατήσεων το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ θα αντικαταστήσει το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ στα δρομολόγια από το λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» με τερματικό σταθμό το λιμάνι του Πειραιά. Το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ πρόκειται να πραγματοποιήσει τα δρομολόγιά του από την επόμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα στις 8 Νοεμβρίου 2019.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ θα δραστηριοποιηθεί στην γραμμή Σύρος-Τήνος-Μύκονος, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες πλοίων του στόλου της Attica Group σε προγραμματισμένες ακινησίες και έκτακτες δρομολογήσεις. Ωστόσο το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ φαίνεται πως θα δραστηριοποιείται στην εν λόγω γραμμή σχεδόν μέχρι τις αρχές Φλεβάρη.

Όμως ίσως αυτό αλλάξει διότι σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων, η Attica Group θα προχωρήσει σε εγκαταστάσεις μονάδων scrubbers στα πλοία του στόλου της.

Τα δρομολόγια του ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ θα είναι ακριβώς τα ίδια με του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ και με την προσθήκη του Αγίου Ευστρατίου κανονικά κάθε Τετάρτη από Λήμνο.

Για πληροφορίες για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Ναυτιλιακό Πρακτορείο ΜΗΛΙΑΔΗ (2510 223421).

*Πηγή: kavalaportnews.gr