Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καβάλας: Η Εργοδοσία και τα τσιράκια της ξεσάλωσαν

Σκληρή ανακοίνωση κατά της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, που έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες αποπομπής του προέδρου του από το ΔΣ του ΕΥΚ

Η απόφαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καβάλας να κινήσει της διαδικασίες για αποπομπή του εκπροσώπου του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Καβάλας από το ΔΣ, λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων, προκαλεί τις αντιδράσεις τόσο του ίδιου του Σωματείου αλλά και του ΠΑΜΕ Καβάλας. Με ανακοίνωση που εκδόθηκε κατηγορούν την διοίκηση του ΕΥΚ  ότι κάνει ότι μπορεί για να πετύχει τον στόχο της που είναι η ανάπτυξη της κερδοφορίας των εργοδοτών και καλεί τους εργαζόμενους να αντιταχθούν στα σχέδια τους.

Παράλληλα γίνεται γνωστό ότι την Κυριακή 10 Νοεμβρίου το Σωματείου θα πραγματοποιήσει Συνέλευση στο Στέκι των Λαϊκών Επιτροπών (οδός Αρ. Στάνη) στις 10.30 πμ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Καβάλας

«Θέλουν να διώξουν τον Πρόεδρο του Σωματείου μας από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, γιατί τους χαλάμε τα σχέδια»

«Και στη φάση της κρίσης και στη περίοδο της ανάπτυξης κυβερνήσεις, μεγαλοεργοδοσία και λοιποί παρατρεχάμενοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της χώρας θα ωφεληθούν όλοι, εργαζόμενοι και εργοδότες. Στη λογική αυτή στα χρόνια της κρίσης τσάκισαν τους μισθούς και τα δικαιώματα μας, μείωσαν συντάξεις, μας έπνιξαν με φόρους και χαράτσια για να κάνουνε βιώσιμο το χρέος που τα αφεντικά και οι κυβερνήσεις τους δημιούργησαν.

Θέλουν ξανά να μας συντάξουν πίσω από τους στόχους των μεγάλων επιχειρήσεων, να τα παίρνουν όλα οι επενδυτές και εμείς να περιμένουμε ένα ξεροκόμματο. Αυτή είναι η κανονικότητα που διαφημίζουν, κέρδη για τους λίγους και εντατικοποιημένη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα (και τις Κυριακές). Μειώνουν τις δαπάνες για τις κοινωνικές παροχές (υγεία, παιδεία, πρόνοια) για να πιάσουν τα ματωμένα πλεονάσματα την ώρα που φοροαπαλλάσσουν  και δίνουν ζεστό χρήμα σε εφοπλιστές και βιομήχανους. Με λίγα λόγια τα αφεντικά και το κράτος τους μας οδηγούν στη φτώχεια και τη μιζέρια.

Προϋπόθεση βέβαια για να εξασφαλίσουν οι εργοδότες ότι οι εργαζόμενοι δεν θα αντιδράσουν σε όλη αυτή την επίθεση ήταν να έχουν τους ανθρώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα (Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, ΓΣΕΕ), με το αζημίωτο φυσικά. Έφτασαν ακόμα και στο σημείο να «εκλέγονται» και τα ίδια τα αφεντικά στα όργανα των συνδικάτων, όπου δε μπορούσαν ή δεν ήθελαν «να εκλέξουν» διευθυντές και προϊστάμενους. Στόχος τους δεν είναι μόνο να επιβάλουν σιγή ιχθύος μέσα στους χώρους δουλειάς αλλά να πείσουν τους εργάτες ότι θα ζουν με τα ψίχουλα και θα τα παίρνουν εάν και εφόσον σκάσουν από τα κέρδη οι εκμεταλλευτές τους. Να θησαυρίζει ο κηφήνας για να έχουμε και εμείς 3-4 ώρες δουλειά τη μέρα. Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για κοινωνικούς εταίρους, ότι το συμφέρον των εργατών και των εργοδοτών είναι κοινό.

Η στάση των εργατοπατέρων του Εργατικού Κέντρου Καβάλας όπως και σε όλη την Ελλάδα,  που οι εργαζόμενοι τους αποκαλούν «συνδικαλιστική μαφία», είναι συνειδητή επιλογή τους, που βρίσκεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζομένων και διευκολύνει τις κυβερνήσεις, τον ΣΕΒ, την ΕΕ να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα. Είναι με τη γραμμή του συμβιβασμού, της υποταγής, της συναίνεσης, της λογικής της ανταγωνιστικότητας, της τάχα «ανάπτυξης για όλους». Για να τα λέμε καθαρά έχουν σαφείς οδηγίες από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις να σταματήσουν κάθε αγώνα, κάθε διαμαρτυρία.

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο

Οι εμποροϋπάλληλοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι στο Ν. Καβάλας έχουμε το Σωματείο μας, το αποκούμπι μας, που βάζει μπροστά από τα κέρδη των λίγων τις δικές μας ανάγκες. Ένα Σωματείο που πάνω από 15 χρόνια είναι απέναντι στην εργοδοσία και τα τσιράκια της στο Εργατικό Κέντρο. Δίπλα στα μικρά και μεγάλα προβλήματα σε κάθε διεκδίκηση και αγώνα. Ενώσαμε τη φωνή μας με εκατοντάδες ταξικά συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα και δημιουργήσαμε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), απέναντι στις εργοδοτικές ενώσεις, το κράτος τους και τσιράκια τους στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Θέλουν να διώξουν τον Πρόεδρο του Σωματείου μας από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, γιατί τους χαλάμε τα σχέδια.

  • Να βάζουν τα αφεντικά τους εργαζόμενους με την απειλή της απόλυσης να ψηφίζουν σε σωματεία χωρίς καμιά δράση (φαντάσματα) για να παράγουν αντιπροσώπους και να εξασφαλίζουν πλειοψηφίες στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, στις Ομοσπονδίες και στην ΓΣΕΕ
  • Να κάνουν νοθείες και να ψηφίζουν εκατοντάδες εργαζόμενοι από δύο σωματεία για αντιπροσώπους, όπως έκανε και ο ίδιος ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.
  • Να κάνουν εκλογές στα σωματεία φαντάσματα στα κρυφά από τους εργαζόμενους του κλάδου για να μη βγουν στη φόρα οι νοθείες τους και να ζητάνε από το Δικηγορικό Σύλλογο και από το Πρωτοδικείο να γίνουν συνένοχοι στις απατεωνιές τους.
  • Να κάνουν εκλογές τα σωματεία φαντάσματα χωρίς συνελεύσεις για εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, αφού τα μητρώα και τους εκλογικούς καταλόγους για όλα αυτά τα σωματεία βρίσκονται στα χέρια μιας εκλεγμένης «συνδικαλίστριας» που είναι και Εργαζόμενη στο Εργατικό Κέντρο.
  • Να κρατάνε το κτήριο του Εργατικού Κέντρου κλειστό και να μη δίνουν τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να συνεδριάζουν, να συζητάνε, να οργανώνουν τους αγώνες τους.
  • Να στηρίζουν την εργοδοσία με δελτία τύπου απέναντι στους εργαζόμενους που αγωνίζονται όπως έκαναν στη SELECTA.
  • Να κουβαλάνε την ασφάλεια, την αστυνομία και μπράβους μέσα στο Εργατικό Κέντρο προκειμένου να το μετατρέψουν σε Εργοδοτικό Κέντρο.

Αυτά και άλλα πολλά κάνουν οι εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ με την ανοχή της ΔΑΚΕ με κοινό σκοπό την ανάπτυξη της κερδοφορίας των εργοδοτών τους.

Πρέπει όμως να παραδεχτούμε ότι στην υποκριτική κάνουν φιλότιμες προσπάθειες. Δίνουν τα ρέστα τους  σε πολλούς ρόλους με καλύτερο εκείνο του τραυματία συνδικαλιστή!!!

Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε σωματείο που ίσως και να μη συμφωνεί σε όλα μαζί μας, να πάρει θέση απέναντι στην επίθεση που δέχονται τα πραγματικά  σωματεία από τα τσιράκια της εργοδοσίας. Είναι διαφορετικό να διαφωνούμε οι εργαζόμενοι μεταξύ μας για το περιεχόμενο και τις μορφές πάλης στο κίνημα από το να παραδώσουμε το Εργατικό Κέντρο στην εργοδοσία.  Ξέρουμε καλά ότι η αναμονή και η μοιρολατρία δεν μας βγαίνει σε καλό.

Συνεχίζουμε με αυτό που φοβούνται τα αφεντικά, η κυβέρνηση και η συνδικαλιστική μαφία, την αγωνιστική συλλογική δράση».