Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Καβάλας: Συμπαραστάτες της «Δασκάλας με τα χρυσά μαλλιά»

Πλήρη στήριξη στην καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Χρυσούπολης Σταυρούλα Χαβελάκη, για την ομιλία της την 28η Οκτωβρίου

Στο πλευρό της φιλολόγου του 1ου Γυμνασίου Χρυσούπολης Σταυρούλας Χαβελάκη στέκεται με ανακοίνωση της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Καβάλας, με αφορμή την κριτική που δέχτηκε μετά τα όσα ανέφερε στην ομιλία της για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου για τον Ιωάννη Μεταξά. Ο Συνδυασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ στην εκπαίδευση τονίζει ότι οι εκπαιδευτικοί της Συσπείρωσης θα σταθούν ακλόνητοι βράχοι και υπερασπιστές του αυτονόητου και της υποχρέωσης του δάσκαλου να μιλάει την αλήθεια, μιας και όπως τονίζεται «αν φιμώσουν τον έναν έρχεται η σειρά των πολλών»!

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Καβάλας

«Η Σταυρούλα Χαβελάκη εκφώνησε τον μόνο πανηγυρικό λόγο που ήταν συνεπής προς την ιστορική αλήθεια»

«Στις 28 Οκτώβρη 2019 η Φιλόλογος του 1ου Γυμνασίου Χρυσούπολης, Σταυρούλα Χαβελάκη εκφώνησε τον πανηγυρικό της επετείου στον εορτασμό του Δήμου Νέστου. Εκφώνησε τον μόνο πανηγυρικό λόγο που ήταν συνεπής προς την ιστορική αλήθεια. Και επίσης το μόνο πανηγυρικό λόγο που θα όφειλε ποτέ να εκφωνήσει Ελληνίδα ευσυνείδητη εκπαιδευτικός, αν ήθελε να είναι συνεπής απέναντι στους μαθητές που την παρακολουθούσαν αλλά και στην τοπική κοινωνία της.

Γιατί καθήκον και υποχρέωση του εκπαιδευτικού προς τους μαθητές του και την κοινωνία είναι να λέει την αλήθεια και να παλεύει για αυτήν!  Να επιζητά την Ιστορική μνήμη και όχι την λήθη. Να αφυπνίζει συνειδήσεις και όχι να κοιμίζει τα μυαλά των μαθητών του. Να υπερασπίζεται και να παλεύει μπροστάρης για το δίκιο και την πρόοδο της κοινωνίας. Να μη σκύβει το κεφάλι στις προσταγές της κάθε εξουσίας, που προσπαθεί να αποκοιμίσει και να παραπλανήσει τις λαϊκές συνειδήσεις.   Να ακολουθεί τα πρότυπα που έθεσαν οι Μεγάλοι Δάσκαλοι του γένους όπως ο Γληνός, ο Δελμούζος, ο Ψυχάρης, ο Βάρναλης..!

Αλίμονο στους λαούς που οι δάσκαλοι του, του λένε ψέματα! Τότε ή Ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα και τιμωρεί με φασισμούς και  ναζισμούς!

Και είναι φυσικό όλοι αυτοί οι ιστορικοί απόγονοι των φασιστών και των ναζιστών, να ταράζονται όταν ακούν την αλήθεια!
Η αλήθεια τους στεναχωρεί και τους πονάει!
Γιατί είναι οι ιστορικοί απόγονοι των χαφιέδων και των βασανιστών της «Μεταξικής 4ης Αυγούστου».
Γιατί είναι οι ιστορικοί απόγονοι των πεμτοφαλαγγιτών και των δωσίλογων, των ταγματασφαλιτών και των μαυραγοριτών.
Γιατί είναι οι ιστορικοί απόγονοι των Χιτών και των βασανιστών της Γιάρου και της Μακρονήσου.
Γιατί είναι αυτοί που πουλούσαν το παραμύθι της εθνικοφροσύνης και του αντικομουνισμού στο μετεμφυλιοπολεμικό κράτος! Οι δολοφόνοι του Μπελογιάννη, του Πλουμπίδη και του Λαμπράκη!
Γιατί είναι τα σταγονίδια της Χούντας!
Γιατί είναι αυτοί που τρέμουν να ακούσουν για την ηρωική αντίσταση ενάντια στον ναζισμό και τον φασισμό από το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ και μας πουλάνε το παραμύθι του Όχι του Μεταξά!
Γιατί ακόμα είναι αυτοί που επίσημα προσπαθούν να εξισώσουν την τεράστια συνεισφορά της ΕΣΣΔ στον αντιφασιστικό αγώνα του Β’ ΠΠ με τα εγκλήματα των ναζιστών, ψηφίζοντας ανιστόρητα κείμενα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Γιατί τους πονάει  η ιστορική αλήθεια, ότι στη στέγη του Ράιχσταγκ υψώθηκε στις 9 του Μάη η κόκκινη σημαία!
Γι’ αυτό επιτίθενται στη Σταυρούλα Χαβελάκη. Γιατί τους θυμίζει ποιοι είναι! Και το επιβεβαιώνουν ρυπαρογραφώντας και βρίζοντας!

Εμείς οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί της «Δασκάλας με τα ξανθά μαλλιά», οφείλουμε να σταθούμε συμπαραστάτες, βράχοι ακλόνητοι και υπερασπιστές του αυτονόητου! Της υποχρέωσης του δάσκαλου να μιλάει την αλήθεια! Αν φιμώσουν τον έναν έρχεται η σειρά των πολλών!

Εμείς οι πολίτες αυτής της χώρας οφείλουμε να υπερασπιστούμε το αυτονόητο! Το δικαίωμα του καθενός μας να εκφράζει με παρρησία την άποψη και τη γνώμη του, χωρίς φόβο χωρίς πάθος!

Ακόμη να υπερασπιστούμε το αυτονόητο! Το δικαίωμά μας να μάθουμε την αλήθεια και να μην μας ταΐζουν ψεύτικα αφηγήματα και μπαγιάτικες ιδέες.

Γι’ αυτό θα υπερασπιστούμε τη Σταυρούλα Χαβελάκη!

«Γιατί όταν θα έλθουν να πάρουν και εμάς δε θα υπάρχει κανένας να αντιδράσει!»