ΟΔΕΓ Καβάλας και Λέσχη Ποντίων «συνταξιδιώτες» των ελληνικών γραμμάτων στη Ρωσία

Μια ιδιαίτερη και διδακτική εκδήλωση με προσκεκλημένη ομιλήτρια την καθηγήτρια ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Λομανόσωβ της Μόσχας Ναταλία Νικολάου

Μια ακόμη πετυχημένη εκδήλωση του Ομίλου Καβάλας για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ) σε συνεργασία με τη Λέσχη Ποντίων Καβάλας έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου 2 Νοεμβρίου 2019 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» με προσκεκλημένη ομιλήτρια την καθηγήτρια ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Λομανόσωβ της Μόσχας Ναταλία Νικολάου.

Η κ. Νικολάου αναφέρθηκε με τρόπο εποπτικό στην ιστορική πορεία και τη θέση των ελληνικών γραμμάτων και σπουδών στη Ρωσία από παλιά μέχρι τις μέρες μας, κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά και στο ελληνικό σχολείο της Μόσχας μέσα και από την προβολή σχετικού βίντεο.

Η εκδήλωση την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Απόστολος Μουμτσάκης και ο σύμβουλος του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης Κωνσταντίνος Καμπαερίδης, έκλεισε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στην ομιλήτρια και με την απόδοση δύο ακριτικών ποντιακών τραγουδιών από τη χορωδία της Λέσχης Ποντίων.

Από την όλη εκδήλωση απουσίαζε δυστυχώς ο πρόεδρος του ΟΔΕΓ Καβάλας Αντώνης Κόντος λόγω ενός σοβαρού ατυχήματος που είχε. Ευχή όλων ήταν να αναρρώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.