Μαθήματα… καλλωπισμού στο Διεθνές Πανεπιστήμιο από την Action Team [φωτογραφίες]

Σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα του ΔΙΠΑΕ τα μέλη της Action Team χάρισαν χρώματα και... αρώματα στο πανεπιστημιακό ίδρυμα της Καβάλας καλλωπίζοντας τον προαύλιο χώρο του

Η Action Team και η εθελοντική ομάδα του ΔΙΠΑΕ, θέλησαν να χαρίσουν χρώματα και… αρώματα στο πανεπιστήμιο της Καβάλας καλλωπίζοντας τον προαύλιο χώρο του. Οι νέοι εθελοντές καθάρισαν, ζωγράφισαν και ενίσχυσαν κατά πολύ το πράσινο των παρτεριών, δίνοντας άλλον αέρα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Ο εκπρόσωπος τη οργάνωσης Νίκος Βουγιούκας, μιλώντας στον ALPHA Radio 88,6 αναφέρθηκε στην εθελοντική δράση που έγινε το πρωί της Κυριακής 3 Νοεμβρίου 2019.

Ομορφαίνοντας το Διεθνές Πανεπιστήμιο

«Πριν από λόγο καιρό δεχτήκαμε ένα μήνυμα από την Αλεξάνδρα, μία φοιτήτρια στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Καβάλας και εκπροσωπούσε την ομάδα των εθελοντών του πανεπιστημίου και μας έκανε την πρόταση να κάνουμε μία δράση στο κομμάτι της ποιότητας ζωής του πανεπιστημίου, αλλάζοντας κάπως τον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου, φυτεύοντας κάποια δέντρα λουλούδια και βάζοντας λίγο χρώμα στον χώρο του πανεπιστημίου, καθώς βάψαμε και ζωγραφίσαμε κάποιους τοίχους.

»Δυστυχώς, ο χώρος του πανεπιστημίου ήταν παρατημένος και δεν τιμά καθόλου την εικόνα της πόλης. Σημειώνω, από την εμπειρία μου ως φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Λάρισας που θυμίζει κολέγιο, ότι είναι σαφώς βελτιωμένη η εικόνα άλλων μικρών περιφερειακών πανεπιστημίων. Είναι ένας χώρος που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί πάρα πολύ ωραία και αυτό το μήνυμα στέλνει και η παρέμβασή μας.

»Θεωρώ ότι κάναμε μία καλή αρχή και δε θα μείνουμε μόνο εκεί. Γενικά, συζητάμε να κάνουμε πολλές παρεμβάσεις στον χώρο του πανεπιστημίου και το συζητάμε με την ομάδα των εθελοντών του ΔΙΠΑΕ, θέλουμε να κάνουμε πολλές ζωγραφιές που θα αγαπηθούν από τους φοιτητές και τη νεολαία.

»Μία καλή ζωγραφιά σε έναν τοίχο είναι πολύ αποτελεσματική δράση, καθώς οι νέοι σέβονται την ζωγραφιά και τον καλλιτέχνη. Επίσης υπάρχει η πρόθεση και από τους επαγγελματίες της Καβάλας, οι οποίοι έδωσαν λουλούδια, μπογιές ή ένα χρηματικό ποσό για να αλλάξει η εικόνα του πανεπιστημίου.

»Στην επόμενη φάση, σκοπεύουμε να απευθυνθούμε σε εθελοντικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, που ασχολούνται με ζωγραφιές που περνάνε μηνύματα. Τα παιδιά έχουν πολλές ιδέες, αφού περνάνε την καθημερινότητά τους στο πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα να κάνουν πάρα πολλά», δήλωσε ο κ. Βουγιούκας.

*Φωτογραφίες: Πάρης Πεντίκης