Γέφυρα Παλιού Νοσοκομείου: Σε 3 χρόνια και βλέπουμε…

Η εκτίμηση της διοίκησης του Δήμου Καβάλας για την αποκατάσταση της ζημιάς, σύμφωνα με τους ρυθμούς που κινείται το Ελληνικό δημόσιο

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από την πτώση της γέφυρας στο παλιό Νοσοκομείο, η διοίκηση του δήμου Καβάλας ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με τις εκτιμήσεις της για το πόσος χρόνος θα απαιτηθεί προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά. Με ανακοίνωση της τονίζει ότι με τους ρυθμούς που κινείται το Ελληνικό δημόσιο θα απαιτηθούν τουλάχιστον ακόμα 3 χρόνια, όμως επισημαίνει ότι θα πιέσει προκειμένου να μειωθεί ο συγκεκριμένος χρόνος και παράλληλα θα κινήσει τις διαδικασίες για την διαπλάτυνση του δρόμου στο σημείο προκειμένου να γίνει διπλής κυκλοφορίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας.

«Η αποκατάσταση της γέφυρας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα του Δήμου Καβάλας»

«Τις τελευταίες ημέρες, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ακούγονται πολλά σενάρια για την τύχη της πεσμένης γέφυρας μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο της πόλης μας. Με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση όλων των δημοτών, .σημειώνουμε τα εξής: Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχει ήδη αναθέσει  στην Εγνατία Οδό την εκπόνηση της σχετικής μελέτης. Η ολοκλήρωση της μελέτης αργεί ακόμη, αλλά εμείς θα ασκήσουμε κάθε δυνατή πίεση προς την Εγνατία Οδό, ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Είναι δεδομένο ότι η πλήρης αποκατάσταση της γέφυρας απαιτεί  την πάροδο τουλάχιστον 3 ετών, σύμφωνα με τα δεδομένα των ελληνικών δημόσιων έργων και της σχετικής γραφειοκρατίας.

Θα προσπαθήσουμε να υπερνικήσουμε αυτά τα εμπόδια και να συντομεύσουμε όσο γίνεται τον χρόνο αποκατάστασης της γέφυρας. Παράλληλα, έχουμε ήδη ξεκινήσει να μελετούμε και με το νέο τεχνικό πρόγραμμα θα υλοποιήσουμε άμεσα όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις, ώστε με ασφάλεια να αποκατασταθεί η διπλή κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή και να αποσυμφορηθεί η ανατολική πλευρά της Καβάλας από το οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα. Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά όλο τον Δήμο και όχι μόνο τη συγκεκριμένη περιοχή και η έναρξη της υλοποίησης του σχεδίου αποκατάστασης της γέφυρας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα».