Μια Καβαλιώτισσα ενώνει τον κόσμο των ακουόντων με τον κόσμο των ατόμων με προβλήματα ακοής [βίντεο]

Ένα διαφορετικό δελτίο Τύπου στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας-Καβαλιώτικη «νότα» και στην παραγωγή του βίντεο από τον Σάββα Τσανουσίδη

Κάποια δελτία Τύπου διαφέρουν από τα άλλα, με δεδομένο ότι «αγκαλιάζουν» και απευθύνονται σε όλους τους ανθρώπους, αποτελώντας στην ουσία παραγωγές κοινωνικής ευαισθησίας, που προωθούν την ισότητα και τον εθελοντισμό. Κάτι τέτοιο συνέβη με το 2ο επιστημονικό, πολιτιστικό, αναπτυξιακό και γαστρονομικό Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας, με ένα video-promo για ανθρώπους με προβλήματα ακοής.

Η Καβαλιώτισσα Εριέττα Τερζή ως Σπουδάστρια του 4ου κύκλου στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 2ου Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας προσφέρθηκε εθελοντικά να ενώσει τον κόσμο των ακουόντων με τον κόσμο των ατόμων με προβλήματα ακοής, μέσα από τη συμμετοχή της στο βίντεο.

Το βίντεο επιμελήθηκε η ίδια σε συνεργασία με τον Ειδικό Εφαρμογών Αεροφωτογραφίας και Βίντεο-Παραγωγό Μultimedia Σάββα Τσανουσίδη ο οποίος επίσης προσφέρθηκε εθελοντικά για την παραγωγή του βίντεο, ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Φόρουμ.

Το 2ο επιστημονικό, πολιτιστικό, αναπτυξιακό και γαστρονομικό Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας θα διεξαχθεί από 15 έως 23 Νοεμβρίου 2019 στην Αίγυπτο. Αποτελεί μία ανιδιοτελή δράση μεγάλης πολιτιστικής εμβέλειας. Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, υπό την ευγενή φιλοξενία της Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας, στο συνεδριακό της κέντρο με είσοδο ελεύθερη.




Η διοργάνωση στηρίζεται στην ανιδιοτελή συνεργασία και την εθελοντική συμμετοχή φορέων και πάνω από 250 μεμονωμένων ατόμων σε Ελλάδα και Αίγυπτο, ενώ χαίρει μεγάλης αποδοχής από τους κρατικούς και δημόσιους φορείς των δύο χωρών. Παρουσιάζει βασικά στοιχεία της ιστορίας, του πολιτισμού, της γαστρονομίας και των παραδόσεων της καθεμιάς χώρας και στηρίζει τον διάλογο των λαών, στοχεύοντας στη συνεργασία και στη φιλία μεταξύ τους.

Το φόρουμ έχει έντονο κοινωνικό πρόσωπο, με ενεργή συμμετοχή ευπαθών ομάδων και αποτελεί δείγμα κύριου συστατικού πόλου και κοινωνικής ευθύνης, ενώ το «παρών» θα δώσουν σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, της επιστήμης, του πολιτισμού, της γαστρονομίας, της επιχειρηματικότητας, της ανάπτυξής, των γραμμάτων και των τεχνών, Έλληνες και Αιγύπτιοι εισηγητές.

Υπενθυμίζεται ότι το 1ο Φόρουμ πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα το 2018, δεδομένου ότι έχει τη δική της ιστορία με την Αίγυπτο και το 3ο Φόρουμ δρομολογείται για τη βόρεια Ελλάδα, καθώς φορείς εκδήλωσαν το ενδιαφέρον για τη φιλοξενία του.

Δείτε το βίντεο