5ο Γυμνάσιο Καβάλας: Στενή γνωριμία με το Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» [Φωτογραφίες]

Θερμή υποδοχή και αναλυτική ενημέρωση για τις δράσεις και την αποστολή τους από τη Fraport Greece, το Πυροσβεστικό κλιμάκιο, το αεροπορικό απόσπασμα Χρυσούπολης και την Egnatia Aviation, στο πλαίσιο της επίσκεψης με αφορμή την γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 το 5ο Γυμνάσιο Καβάλας επισκέφθηκε το αεροδρόμιο Χρυσούπολης ενόψει της εορτής της Πολεμικής Αεροπορίας. Το πολύ ευγενικό προσωπικό της Fraport Greece ξενάγησε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ τάξης στους χώρους του αεροδρομίου Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» και παρουσίασε με βιωματικό τρόπο όλες τις υπηρεσίες του αεροδρομίου (έλεγχος επιβίβασης και χειραποσκευών, τελωνειακές ρυθμίσεις, υπηρεσίες υποστήριξης επιβατών, αναχώρηση από και άφιξη στο αεροδρόμιο). Το πυροσβεστικό κλιμάκιο του αεροδρομίου, επίσης, δέχθηκε τα παιδιά και πραγματοποίησε επίδειξη του πυροσβεστικού εξοπλισμού του αεροδρομίου. Στο τέλος αυτής της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας ξενάγησης από τη Fraport Greece προσφέρθηκαν κεράσματα σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη της Β΄και της Γ΄τάξης συνεχίστηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Εκπαίδευσης Πιλότων Egnatia Aviation, που κατατάσσεται μεταξύ των 5 καλύτερων Εκπαιδευτικών Σχολών Πιλότων στην Ευρώπη. Εκπαιδευτές της Egnatia Aviation μίλησαν αναλυτικά στα παιδιά για το επάγγελμα του πιλότου, τα ξενάγησαν σε όλους τους κτιριακούς χώρους της Σχολής και τους έδωσαν την ευκαιρία να νιώσουν για λίγο πιλότοι μπαίνοντας στο πιλοτήριο εκπαιδευτικών αεροσκαφών. Η εμπειρία ήταν ανεπανάληπτη!! Το ευγενικό και πρόθυμο προσωπικό της Egnatia Aviation μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τέλος, όλες οι τάξεις του Σχολείου επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης που άνοιξε τις πύλες του στο κοινό για τις εορταστικές εκδηλώσεις της ημέρας των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είδαν από κοντά αντιαεροπορικό σύστημα PATRIOT και μαχητικό αεροσκάφος F5, ξεναγήθηκαν στη στατική έκθεση που αρμόδιοι αξιωματικοί παρουσίασαν διεξοδικά και παρακολούθησαν βίντεο για την αποστολή της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.