Καβάλα: Δύο συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο και ένα σπάνιο συγκυριακό γεγονός [φωτογραφίες]

Αρκετός κόσμος στην απογευματινή συγκέντρωση στην πλατεία Καπνεργάτη-ΠΑΜΕ και αντιεξουσιαστές «συνυπήρξαν» τυχαία μετά από πολλά χρόνια-Ελάχιστος κόσμος στην πρωινή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ

Με τη συγκέντρωση στην πλατεία Καπνεργάτη και την πορεία που ακολούθησε ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 17 Νοεμβρίου 2019 στην Καβάλα οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, 46 χρόνια μετά.

Η συγκέντρωση χαρακτηρίστηκε από ένα συγκυριακό γεγονός, μιας και μετά από πολλά χρόνια, ΠΑΜΕ και αντιεξουσιαστές «συνυπήρξαν» τυχαία, καθώς οι αναρχικοί είχαν προγραμματίσει να στήσουν μικροφωνική στις 17:00, ενώ το ΠΑΜΕ είχε προγραμματίσει συγκέντρωση στις 18:00, με κεντρικό ομιλητή το μέλος της Γραμματείας Καβάλας του ΠΑΜΕ Βασίλη Ποιμενίδη.

Μετά την ομιλία αποδόθηκαν τιμές στους νεκρούς του Πολυτεχνείου με την κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο του Καπνεργάτη και την τήρηση ενός λεπτού σιγής.




Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τα δυο μπλοκ να συμπορεύονται σε απόσταση, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό.

Το πρωί στην πλατεία Καπνεργάτη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μετά από κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, παρουσία ελάχιστου κόσμου, μεταξύ αυτών της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάνιας Ελευθεριάδουεκπροσώπων του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, μελών της ΑΔΕΔΥ, της διοίκησης του δήμου Καβάλας και της αντιπολίτευσης, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε πορεία.

Φωτογραφία: Center TV

Δείτε φωτογραφίες από την απογευματινή συγκέντρωση και πορεία