Ο Εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στην Καβάλα

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν σημαιοστολισμό των δημοσίων κτηρίων, δοξολογία και κατάθεση στεφάνων

Εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Καβάλας την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση των δημοσίων κτηρίων, επίσημη δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση καθώς και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων της πόλης.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωί στις 8.00 με την επίσημη έπαρση της σημαίας στην πλατεία Ελευθερίας έχουν ως εξής:

10:05: Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ και της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.

10:30: Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Ευστάθιος Τριανταφυλλίδης, Υποστράτηγος ε.α..

11:00: Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων.

11:15: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων της πόλης από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Αντιπρόεδρο του ΔΙΠΑΕ, τον Δ/ντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Νήσων Βορείου Αιγαίου, τον Πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τους Προέδρους των Αντιστασιακών Οργανώσεων.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων

Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου

16:40: Υποστολή σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.