Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θάσου: Πιστέψαμε στο κύρος του λόγου του Υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου, αλλά…

Ανακοίνωση με αιχμές από την ΣΕΑ που ζητάει από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς της Καβάλας να συμβάλουν για να μην τοποθετηθεί ραντάρ της ΥΠΑ στο Υψάριο

Να πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα της εγκατάστασης του ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στο Υψάριο, καλεί τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά της εγκατάστασης του στο νησί, με δελτίο τύπου που εξέδωσε. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έδωσε διαβεβαιώσεις στην διάρκεια της παρουσίας του στη Θάσο για την επέτειο της απελευθέρωσης της, πριν από ένα μήνα, ωστόσο τόσο οι πληροφορίες και τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ, όσο και οι επισκέψεις στο επίμαχο σημείο παραγόντων της ΥΠΑ, δημιουργούν υποψίες στην ΣΕΑ ότι ο προγραμματισμός για την εγκατάσταση του ραντάρ στο νησί δεν έχει ανατραπεί.

Στο ίδιο δελτίο τύπου καλούνται και οι υπόλοιποι θεσμικοί φορείς της περιοχής, Δήμος Θάσου, Περιφέρεια και Βουλευτές Καβάλας να συμβάλλουν ώστε να υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Θάσου για την μη τοποθέτηση οποιασδήποτε κεραίας στο όρος Υψάριο.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα

«Κύριε Υπουργέ, η σιωπή σας εδώ και ένα μηνά μας βάζει σε σκέψεις και υποψίες»

«Ένας μήνας συμπληρώθηκε από την εξαγγελία του Υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου για την αναστολή του έργου της ΥΠΑ στο όρος Υψάριο. Η ΣΕΑ όλο αυτό το καιρό κράτησε χαμηλούς τόνους στο επικοινωνιακό κομμάτι της υπόθεσης, καθώς εμπιστεύτηκε τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης για τις καλές του προθέσεις, αλλά κυρίως πίστεψε στο κύρος του λόγου του. Δυστυχώς οι ενδείξεις ένα μήνα μετά μας υποχρεώνουν να αλλάξουμε στάση.

Σε άρθρο του Kavala-portal.gr στις 14/11/2019 φαίνεται ξεκάθαρα ότι η ΥΠΑ δεν έχει πάρει κάποια εντολή για την αναστολή των εργασιών από κανένα εμπλεκόμενο αρμόδιο. Αντιθέτως όλο αυτό τον καιρό (αλλά και λίγο πριν) η ΥΠΑ έχει στείλει ενημερωτικά έγγραφα στο Δήμο Θάσου, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στην Περιφέρεια ΑΜΘ καθώς και στο Αστυνομικό Τμήμα Θάσου, ζητώντας ταυτόχρονα να ενεργήσουν βάση των αρμοδιοτήτων τους. Επιπλέον υπάλληλοι της υπηρεσίας επισκέφτηκαν δύο φορές το νησί της Θάσου, με την τελευταία να πραγματοποιείται την Παρασκευή 8/11/2019, δείγμα ότι ουδέποτε έχει δοθεί έστω προφορική εντολή για πάγωμα της υπόθεσης.

Κύριε Παναγιωτόπουλε σας καλούμε επιτέλους να πάρετε θέση για το θέμα. Σας ζητάμε για μια ακόμη φορά να βγείτε δημόσια και να μιλήσετε για το θέμα που απασχολεί χιλιάδες κατοίκους του νησιού. Δεν είναι μόνο το θέμα με τους μετανάστες που καίει την εκλογική σας περιφέρεια κύριε Παναγιωτόπουλε…  Ασχοληθείτε λίγο και με ένα άλλο μεγάλο κομμάτι του Νομού από τον οποίο εκλεγήκατε στις προηγούμενες εκλογές. Η σιωπή σας εδώ και ένα μηνά μας βάζει σε σκέψεις και υποψίες.

Κύριοι βουλευτές του Νομού, περιμένουμε επιτέλους κι από εσάς κάποιο σημάδι ότι ενδιαφέρεστε για το τόπο μας.

Κύριε Περιφερειάρχη, θα λάβετε υπ’ όψιν σας τις φωνές και την αγωνία των Θασίων, καθώς και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θάσου για την μη τοποθέτηση οποιασδήποτε κεραίας στο όρος Υψάριο ή θα γίνεται κι εσείς δεκανίκι του γραφειοκρατικού συστήματος;

Κύριε Δήμαρχε, οι δηλώσεις συμπαράστασης στον αγώνα μας φαίνεται ότι δεν επαρκούν. Σας καλούμε να αναλάβετε ενεργό ρόλο».