Καβάλα: Σε έξαρση οι προσφυγικές ροές στην Εγνατία Οδό-Τη διασχίζουν με τα πόδια κυρίως μέσα στη νύχτα

Ο κίνδυνος για τους οδηγούς αλλά και για τους ίδιους τους μετανάστες και πρόσφυγες που διασχίζουν ακόμη και κάθετα τον δρόμο-Η τακτική των διακινητών και ο περιορισμένος ρόλος της Αστυνομίας λόγω έλλειψης προσωπικού

Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι αναφορές για πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι κινούνται με τα πόδια στην Εγνατία Οδό, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, με τον κίνδυνο για τη ζωή των διερχόμενων οδηγών, αλλά και των ίδιων των προσφύγων και μεταναστών να είναι μεγάλος. Σε αρκετές, δε, περιπτώσεις διασχίζουν ακόμη και κάθετα τον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, περνώντας πάνω από τη διαχωριστική νησίδα.

Η τακτική είναι γνωστή: Οι παράνομοι διακινητές οι οποίοι έχουν συνήθως ως προορισμό τη Θεσσαλονίκη παρατάνε τους διακινούμενους -πολλές φορές παρά τη θέλησή τους- πάνω στον δρόμο, προκειμένου να αποφύγουν τα μπλόκα της Αστυνομίας, με δημοφιλέστερο σημείο «εκφόρτωσης» στον Νομό Καβάλας να είναι ο κόμβος του Αγίου Σίλα.




Πολλές είναι οι κλήσεις των οδηγών στο 100 όπου αναφέρουν πληθώρα τέτοιων γεγονότων, ωστόσο η Αστυνομία ανταποκρίνεται σε λίγα από αυτά, καθώς δεν διαθέτει το ανάλογο προσωπικό για να αντιμετωπίσει το μαζικό φαινόμενο το οποίο ολοένα και διογκώνεται τόσο τη νύχτα όσο και την ημέρα, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι τουλάχιστον στον Νομό Καβάλας οι πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι διασχίζουν την Εγνατία δεν έχουν προβεί σε παράνομες ή απειλητικές για τους οδηγούς ενέργειες, σύμφωνα και με τις πληροφορίες από την Αστυνομία, πλην ελαχίστων περιπτώσεων όπου ζήτησαν φαγητό και νερό από οδηγούς που συνάντησαν σε παρκίδες του δρόμου.

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: xronos.gr