«Άγιος Νέστωρ» και «Πνοή»: Έχτισαν γέφυρες και γκρέμισαν φράγματα με τους μαθητές του 17ου ΔΣ [Φωτογραφίες]

Κοινή εκδήλωση των δύο σωματείων για την Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 ήταν η Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού. Εδώ και χρόνια το Φιλανθρωπικό Σωματείο Κυριών Καβάλας «Ο Άγιος Νέστωρ» και ο Σύλλογος «Πνοή για το Παιδί και την Οικογένεια» συνδιοργανώνουν μια δράση για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών σχολείων της Καβάλας μας.

Έτσι λοιπόν φέτος οι Πρόεδροι και μέλη και από τα δύο ΔΣ αλλά και εθελόντριες, Νίκη Ανέστη, Ιωάννα Χατζηβαρύτη, Γιώτα Γρηγοριάδου, Γεωργία Καραγιαννοπούλου, Ντίνα Χατζηγιάννη και Μαρία Σουλίδου  βρέθηκαν στο 17ο Δημοτικό Σχολείο, της Αγ. Παρασκευής.

Εκεί συνάντησαν περίπου 30 μαθητές της Δ΄ & Ε΄ τάξης και ξεκίνησαν  μιλώντας τους για την Παγκόσμια ημέρα και αν γνώριζαν κάτι γύρω από αυτή. Πρόθυμα τα παιδιά πήραν μέρος στο διάλογο και όπως πάντα εξέπληξαν με την προσοχή τους και με τις απαντήσεις τους. Ακολούθησαν δύο βιντεάκια. Στο ένα μάλιστα που μιλούσε για τη διαφορετικότητα και υπήρχε καθ’ όλη την εξέλιξή του και ένα τραγούδι, τα παιδιά το τραγούδησαν με κέφι και μάλιστα στο ρεφραίν του οι παιδικές φωνές δυνάμωσαν καθώς τα λόγια στο σημείο αυτό έλεγαν

«… Γέφυρες χτίζουμε φράγματα γκρεμίζουμε…».

Ακολούθησε κατόπιν η δράση να φτιάξουν το δένδρο των δικαιωμάτων. Κάθε παιδί έγραψε μόνο του επάνω στο πράσινο φυλλαράκι που του δόθηκε ένα από τα δικαιώματα, το όνομά του και την τάξη του και το κόλλησε στον πίνακα με το Δένδρο των Δικαιωμάτων. Το δένδρο αυτό από εδώ και μετά θα στολίζει κάποιο χώρο του σχολείου για να θυμίζει την εκδήλωση που έγινε την 20η Νοεμβρίου 2019. Όση ώρα τα παιδιά έγραφαν και κολλούσαν τα φυλλαράκια τους η αίθουσα θύμιζε ένα πολύβουο μελίσσι!!!

Αφού τα μέλη των δύο σωματείων κέρασαν τα παιδιά και τα ευχαρίστησαν για τη συμμετοχή τους και παράλληλα δέχτηκαν και τις δικές τους ευχαριστίες για την εκδήλωση. Την εκδήλωση έκλεισαν ο Δ/ντής Τάσος Κυριαζίδης και οι δάσκαλοι των δύο τάξεων του σχολείου ευχαριστώντας εκ μέρους όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού και τους δύο Συλλόγους για τη δράση που οργάνωσαν.

Φεύγοντας από το σχολείο η ικανοποίηση όλων των κυριών ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Μια ακόμη κοινή δράση πέτυχε και τα αισθήματά τους ήταν ιδιαίτερα γιατί και αυτή την φορά δεν έδωσαν μόνο αλλά πήραν πολλά από τις χαρούμενες παιδικές ψυχές!