Κλειστά τα σχολεία στη Θάσο λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας-Νέα προειδοποίηση από το Λιμεναρχείο Καβάλας

Πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και δρόμοι σε Λιμενάρια και Ποτό-Νέο κύμα κακοκαιρία την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019-Πότε θα υποχωρήσουν τα φαινόμενα

Το πέρασμα της κακοκαιρίας τα ξημερώματα της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου 2019 από τον Νομό Καβάλας προκάλεσε αρκετά προβλήματα και στο νησί της Θάσου και ιδίως στο νότιο μέρος, όπου πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσει στα Λιμενάρια, στα Καλύβια, στον Θεολόγο, στην Ποταμιά, στις Μαριές και στον Ποτό.

Μάλιστα, η νέα επικείμενη επιδείνωση του καιρού ανάγκασε τον δήμαρχο Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη να λάβει την απόφαση για κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 για την ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Αναλυτικά η απόφαση του δημάρχου Θάσου

Με την υπ. αριθμ. 80/14149/21-11-2019 Απόφαση του Δημάρχου Θάσου αποφασίσθηκε: Η μη λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της επικράτειας του Δήμου Θάσου (Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονες καταιγίδες και βροχοπτώσεις) που καθιστούν επικίνδυνη την προσέλευση και παραμονή των μαθητών στα σχολεία.

Προειδοποίηση από το Λιμεναρχείο Καβάλας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση -σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ– προειδοποιώντας για έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες και δη στους κυβερνήτες σκαφών.

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) της ΕΜΥο καιρός θα παρουσιάσει νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες θα εκδηλωθούν την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019.

Επίσης θα πνέουν άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί  εντάσεως 4 με 5 bf και στο Θρακικό ανατολικοί μέχρι 6 bf.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά από το βράδυ της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου 2019.

Παρακαλούμε για τη λήψη ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας από Κυβερνήτες πλοίων και σκαφών, καθώς και την έγκαιρη πληροφόρηση τους από τα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού της ΕΜΥ.

*Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.

**Κεντρική φωτογραφία: Θανάσης Σοφιανός-Πέρασμα της καταιγίδας πάνω από τη Θάσο το βράδυ της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου 2019