Άνοιξε η έκθεση στην Καβάλα με τα εκκλησιαστικά κειμήλια των Ανατολικοθρακιωτών [φωτογραφίες]

Μια ιδιαίτερη έκθεση με τίτλο «Εκκλησιαστικά Κειμήλια των προσφύγων από την Ανατολική Θράκη» από τη Θρακική Εστία Καβάλας και την Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ, με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Χαριλάου Κ. Κεραμέως

Μία ιδιαίτερη έκθεση άνοιξε τις πύλες της στο κοινό το βράδυ της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου 2019 στην Καβάλα. Ο λόγος για την έκθεση με τίτλο «Εκκλησιαστικά Κειμήλια των προσφύγων από την Ανατολική Θράκη» την οποία διοργανώνουν από κοινού η Θρακική Εστία Καβάλας και η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως Θάσου, με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Χαριλάου Κ. Κεραμέως.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων το παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος και ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Καβάλας Νίκος Τσουμπάκης.

Η έκθεση η οποία εγκαινιάστηκε παρουσία πλήθους κόσμου θα λειτουργεί στο ισόγειο της Δημοτικής Καπναποθήκης Καβάλας από την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 ως τις 29 Νοεμβρίου 2019.

Η έκθεση θα λειτουργεί κατά τις ώρες 10:00-13:00 και 18:30-21:00 εκτός Σαββατοκύριακων.

Επίσης στο πλαίσιο της έκθεσης την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλία της καθηγήτριας Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Ιφιγένειας Βαμβακίδου με θέμα «Η μαρτυρική πορεία των Ανατολικοθρακιωτών και η διασπορά τους στον Ελλαδικό χώρο (1914 – 1992)». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί επίσης στο ισόγειο της Δημοτικής Καπναποθήκης Καβάλας στις 19:30.