Καβάλα: Βρέθηκε η 72χρονη που είχε δηλωθεί ότι αγνοούνταν

Αντικρουόμενες οι πληφορίες για το αν τελικά είχε... εξαφανιστεί!

Μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο από την ανάρτηση της σχετικής κάρτας “Silver Alert” στο σάιτ της «Γραμμής Ζωής» της Ελληνικής Αστυνομίας [διαβάστε σχετικά εδώ], η υπόθεση με την εξαφάνιση της Αναστασίας Πουρίδου «έκλεισε».
Η 72χρονη είναι στο σπίτι της και η σχετική ανακοίνωση έχει ήδη «κατέβει». Ωστόσο, παραμένουν στον «αέρα» ερωτηματικά κατά πόσο τελικά ευσταθούσε η θεωρία της εξαφάνισής της, αφού φημολογείται έντονα στην πόλη, από ανθρώπους του ευρύτερου περιβάλλοντός της, ότι μπορεί μεν η εξαφάνιση να δηλώθηκε από συγγενικό της πρόσωπο, ωστόσο να μην ίσχυε ποτέ!

Η επίσημη ανακοίνωση του Silver Alert

Η περιπέτεια της κας Αναστασίας Πουρίδου έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν. Η κα Πουρίδου είναι καλά και βρίσκεται πλέον κοντά στα οικεία του πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, ο 72χρονη εξαφανίσθηκε την 18/11/2019, από το σπίτι της στην Καβάλα.

Η υπηρεσία Silver Alert, μετά από αίτημα των συγγενών και αφού συγκέντρωσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενεργοποίησε τον κοινωνικό  συναγερμό SILVER ALERT, το βράδυ της 20/11/2019, για την κινητοποίηση όλων με στόχο  την ανεύρεσή της.

Η υπηρεσία Silver Alert, το πρωί της 21/11/2019, λίγες ώρες μετά την ενεργοποίηση του κοινωνικού συναγερμού, έλαβε κλήση για την ανεύρεσή της. Κοινωνική Λειτουργός του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι, που είχε δει το SILVER ALERT, αναγνώρισε την ηλικιωμένη στην περιοχή της Καβάλας. Ειδοποιήθηκαν οι συγγενείς και η ΕΛ.ΑΣ. και η κα Αναστασία επέστρεψε στην οικογένειά της!

Η υπηρεσία Silver Alert  με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.

Η υπηρεσία Silver Alert με την βοήθεια των 25 ομάδων διάσωσης, των 28.000 εθελοντών σε όλη τη χώρα, των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων και απλών πολιτών έχει κατορθώσει από το 2011 να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία ώστε να βρεθούν πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση των πολιτών, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά  να βρεθεί κάθε άτομο που βρίσκονται σε κίνδυνο.