Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας: Απαράδεκτη, ποταπή και με πολιτική σκοπιμότητα η έξωση μας από το ΕΥΚ

Να ανακαλέσει την απόφαση της για την αποχώρηση των 3 συνταξιουχικών σωματείων από το γραφείο τους, καλούν την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καβάλας οι Συνταξιούχοι του ΙΚΑ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καβάλας να κάνει «έξωση» στα 3 συνταξιουχικά σωματεία που φιλοξενούνταν σε γραφείο στο ισόγειο του κτηρίου του ΕΥΚ. Ένα από τα σωματεία που καλούνται να αποχωρήσουν είναι αυτό των Συνταξιούχων του ΙΚΑ, που με ανακοίνωση του χαρακτηρίζει την απόφαση του ΕΥΚ, απαράδεκτη, ποταπή και με πολιτική σκοπιμότητα και καλεί την διοίκηση να την ανακαλέσει

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας «Η ενσωμάτωση»

«Το Εργατικό Κέντρο Καβάλας είναι ιδιοκτησία των Εργαζομένων, των Ανέργων, των Συνταξιούχων»

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και ποταπή απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ και του προέδρου του ΕΥΚ Καβάλας, Κώστα Ποδάρα, ο οποίος με το γελοίο πρόσχημα της κατάρτισης (με επιδοτούμενα προγράμματα) των ανέργων και των εργαζομένων, ζητά την απομάκρυνση (εκδίωξη) του Σωματείου μας, καθώς και των Σωματείων των συνταξιούχων της ΒΦΛ και των Πετρελαίων Καβάλας από το ΕΥΚ Καβάλας, προκειμένου να διαθέσει την αίθουσα που τόσα χρόνια μας συστεγάζει, στις «ανάγκες στέγασης των σεμιναρίων»!!!

Τα γραφεία των Σωματείων μας στο Εργατικό Κέντρο είναι ένας χώρος ενεργός καθημερινά, αρωγός και συμπαραστάτης στα γενικότερα και καθημερινά προβλήματα όλων των συναδέλφων μας (μελών και μη), σε αντίθεση με τον ίδιο τον πρόεδρο και την κλίκα του στο ΔΣ, που το κρατάνε ερμητικά κλειστό (μεταφορικά και κυριολεκτικά), στους εργαζόμενους και στους ανέργους, που τόσο πολύ κόπτονται ότι νοιάζονται για αυτούς.

Σε ποιο κτήριο του Δημόσιου – έτσι το αποκάλεσε ο Κώστας Ποδάρας –   χρειάζεται να χτυπήσεις το κουδούνι της πόρτας εισόδου προκειμένου να εισέλθεις στο χώρο! Πώς μπορεί ένα Εργατικό Κέντρο Καβάλας, με την ιστορία που κουβαλάει, τα γραφεία του να είναι «ανοικτά» μόνο «Δευτέρα με Παρασκευή από τις 8 έως τις 3μ.μ.» Αυτές τις ώρες όσοι εργάζονται είναι στις δουλειές τους και οι άνεργοι ψάχνουν για κανά μεροκάματο, ή τρέχουν για να μαζέψουν χαρτιά μήπως και μπουν σε κανά επιδοτούμενο σεμινάριο. Πότε και πού το Εργατικό Κέντρο Καβάλας πρωτοστάτησε σε καίρια ζητήματα που αφορούν σε αυτούς που λέει ότι υπερασπίζεται!

Το Εργατικό Κέντρο Καβάλας δεν είναι ιδιοκτησία κανενός.

Είναι ιδιοκτησία των Εργαζομένων, των Ανέργων, των Συνταξιούχων.

Κτίστηκε με το αίμα και τον ιδρώτα όλων αυτών, που τώρα έτσι ξεδιάντροπα και χυδαία ο Κώστας Ποδάρας και η κλίκα του θέλουν να τους πετάξουν έξω.

Η απόφαση αυτή έχει σαφή πολιτική και εκδικητική σκοπιμότητα, γιατί τα Σωματεία μας στέκονται εμπόδιο στη φιλοεργοδοτική και εργατοπατερική τακτική τους. Σε μια περίοδο που το εργατικό και συνταξιουχικό κίνημα προετοιμάζει σημαντικές κινητοποιήσεις για τις 30 Νοέμβρη 2019 στην Καβάλα, και για την Πανελλαδική Συγκέντρωση στις 14 Δεκέμβρη 2019 στην Αθήνα για τη νέα λαίλαπα που φέρνει η Κυβέρνηση με το καινούργιο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, αυτή η κλίκα του Εργατικού Κέντρου Καβάλας παίρνει αυτές τις ευτελείς αποφάσεις προκειμένου να ανακόψει την άνοδο του κινήματος, πιστή στις εντολές των εργοδοτών, γιατί αυτούς υπηρετεί.

Ματαιοπονούν όμως.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της Καβάλας καταδικάζουν αυτή την αναίσχυντη απόφαση. Ήδη με κοινό ψήφισμα, που εξέδωσαν τα συνταξιουχικά Σωματεία στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες στις 20 Νοέμβρη 2019 καταδίκασαν τις χυδαίες αυτές μεθοδεύσεις.

Καλούμε,

Τα Εργατικά Σωματεία της Πόλης και του Νομού, τους Μαζικούς Φορείς  να πάρουν θέση.

  • Να ανακληθεί τώρα η απόφαση έξωσης των συνταξιουχικών σωματείων από το Εργατικό κέντρο
  • Το ζήτημα δεν είναι η εξεύρεση χώρου στέγασης των σωματείων μας, αλλά η παραμονή τους στο φυσικό τους χώρο.
  • Να ανοίξει τις πόρτες του το Εργατικό Κέντρο Καβάλας στους φυσικούς ιδιοκτήτες του: Στους Εργαζόμενους, στους Ανέργους και στους Συνταξιούχους».