Καβάλα: «Κόβεται» η κυκλοφορία στη Χρυσοστόμου Σμύρνης μετά την κατάρρευση του τοιχίου

Διαβάστε αναλυτικά πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο επίμαχο σημείο - Επιβολή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς

Το απόγευμα της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου 2019 σημειώθηκε μεγάλη ζημιά επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής όταν η ροή των υδάτων «έριξε» το τοιχίο αντιστήριξης και «κατάπιε» όλο το πεζοδρόμιο και μέρος του οδοστρώματος αφήνοντας πίσω μία μεγάλη «τρύπα» [διαβάστε σχετικά εδώ].

Το βράδυ της ίδιας μέρας η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας εξέδωσε απόφαση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, απαγορεύοντας την κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης.




Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει:

Αποφασίζουμε

Την άμεση διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τη διασταύρωσή της με την οδό Σέκερη έως τη διασταύρωσή της με την οδό Δημοσθένους, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και τη διενέργεια αυτοψίας εκ μέρους του αρμόδιου φορέα συντήρησης της οδού.
-Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται με εκτροπή αυτής μέσω των οδών Σέκερη και Δημοσθένους.
Με ευθύνη του αρμόδιου φορέα για την εκτέλεση των εν λόγω εργασιών να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης κινδύνου στους οδηγούς και πεζούς, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και κατά τη διάρκεια της νύκτας, ενώ η σήμανση θα τοποθετηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/1999 «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.», όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3542/2007 «Τροποποιήσεις διατάξεων του Κ.Ο.Κ.» και την υπ’ αριθ. ΔΙΠΑΔ/οικ/502/2003/9-7-2003 Απόφαση Υφυπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Φ.Ε.Κ. 946-Β΄) σύμφωνα και με τις υποδείξεις του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας.
Σε περίπτωση περάτωσης των εργασιών η οδός να δοθεί στην κυκλοφορία μόνο μετά τον επανέλεγχο των αρμοδίων μηχανικών του Δήμου Καβάλας και τη σύμφωνη γνώμη του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας.
Το πιο πάνω μέτρο είναι προσωρινό και παύει να ισχύει μετά το πέρας των εργασιών.
Οι παραβάτες της παρούσας, τιμωρούνται σύμφωνα με τις ποινές που ορίζονται από το Ν.2696/1999 «Περί Κ.Ο.Κ.», όπως τροποποιήθηκε – αντικαταστάθηκε και ισχύει, καθώς και με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.