Εργαζόμενοι Λιπασμάτων για πρόεδρο Εργατικού Κέντρου: Έχει «μεταμορφώσει» το ΕΥΚ σε… ΚΕΚ

Το σωματείο των εργαζομένων στην πρώην ΒΦΛ συντάσσεται στον αγώνα των συνταξιούχων της Καβάλας καταδικάζοντας τις μεθοδεύσεις του ΕΥΚ Καβάλας και ζητά την άμεση ανάκληση της «έξωσης» τους

Οι αντιδράσεις για την απόφαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καβάλας να κάνει «έξωση» στα τρία Συνταξιουχικά Σωματεία της Καβάλας (ΙΚΑ, ΒΦΛ και Πετρελαίων) από το μικρό γραφείο στο ισόγειο του κτηρίου του ΕΥΚ, συνεχίζονται! Ανάμεσα σ’ αυτούς που αντιδρούν είναι και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ELFE (πρώην ΒΦΛ) που με ανακοίνωση του καλεί τον πρόεδρο του ΕΥΚ Κώστα Ποδάρα να ανακαλέσει την απόφαση του, να σεβαστεί την ιστορία του Εργατικού Κέντρου της Καβάλας και να αναλάβει τις ευθύνες της για τους χειρισμούς της πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Συλλόγου των Εργαζομένων ELFE (πρώην ΒΦΛ)

«Καλούμε τον κ. Ποδάρα να σεβαστεί το πρόσφατο παρελθόν της ιστορίας του ΕΥΚ Καβάλας»

«Το ΕΥΚ Καβάλας με την αιφνιδιαστική του κίνηση, απομάκρυνση τριών ενεργών Σωματείων συνταξιούχων συναδέλφων επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τα όσα δημοσίως καταγγέλλονται. Ο κ. Ποδάρας με προσωπική του ευθύνη ως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας το «μεταμορφώνει» σε ΚΕΚ. Σε αυτή του την προσπάθεια, φαίνεται πως δεν χωράνε Εργατικά και ενεργά Σωματεία. Φτιάχνει νέο κανονισμό, στέλνει επιστολές διαμηνύοντας στα μέλη του ότι όσοι θα παραμείνουν στο «Μέγαρο» του ΕΥΚ Καβάλας θα το επισκέπτονται μονάχα δύο φορές τον χρόνο κι αυτό υπό εξέταση. Κάποιους άλλους δε, τους δείχνει την πόρτα της «εξόδου».

‘Έτσι μπαίνει βασανιστικά σε όλους εμάς τα εργατικά σωματεία-μέλη του ΕΥΚ Καβάλας το ερώτημα: Εξυπηρετείται ο τρόπος οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων στη βάση αλλά και στην μορφή εκπροσώπησης των εργατικών συμφερόντων;

Το σωματείο μας δεν θα μείνει απαθής παρατηρητής των εξελίξεων. Ο σημερινός ρόλος και η δράση του προέδρου του ΕΥΚ Καβάλας κ. Ποδάρα, διευκολύνει την αποσυσπείρωση και τον παροπλισμό των σωματείων-μελών του οδηγώντας τα στην απαξίωση. Τον καλούμε να σεβαστεί το πρόσφατο παρελθόν της ιστορίας του ΕΥΚ Καβάλας όπου με εμβληματικό τρόπο υπό την καθοδήγηση της ΓΣΕΕ χειρίστηκε και υπερασπίστηκε αγώνες εργαζομένων.  Καλούμε την διοίκηση του Εργατικού κέντρου Καβάλας να σταματήσει να υπονομεύει τον θεσμό ενός δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου, γιατί είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος να μετατραπεί σε «προσοδοφόρο» οργανισμό, έτοιμο να εγκαταλείψει την πραγματική του συνδικαλιστική υπόσταση.

Η δράση και η αντίδρασή μας πρέπει να βασιστεί στην αναγκαιότητα της οργάνωσης των πρωτοβάθμιων σωματείων της περιοχής μας, στο ξεσκαρτάρισμα των σωματείων που παραδίδουν τους εργαζόμενους στην εργοδοσία ώστε να εξασφαλίσουμε ότι τα σωματεία και το ΕΥΚ Καβάλας εκπροσωπούν τους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους.

Συντασσόμαστε με το κοινό ψήφισμα των συνταξιούχων Καβάλας καταδικάζοντας τις μεθοδεύσεις του ΕΥΚ Καβάλας και ζητάμε να ανακληθεί άμεσα η απόφασή του.

Η σημερινή διοίκηση του ΕΥΚ Καβάλας να αναλάβει τις ευθύνες της για τους χειρισμούς της πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων…»!