Η Καβάλα είπε ΟΧΙ στο trafficking, την πιο διαδεδομένη μορφή βίας κατά των γυναικών [φωτογραφίες]

Η βία κατά των γυναικών στο επίκεντρο εκδήλωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του δήμου Καβάλας διοργάνωσε ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού το απόγευμα της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου 2019 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» με θέμα: «Trafficking-Η σύγχρονη μορφή δουλείας».

Όπως έγινε γνωστό αρωγοί στην προσπάθεια αυτή προς μεγάλη τιμή των στελεχών του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του δήμου Καβάλας που εδώ και 7 περίπου χρόνια στηρίζει γυναίκες θύματα κακοποίησης, ήταν στελέχη του Διεθνούς Οργανισμού για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων Α21, αλλά και του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης ήταν «Οι ανθρώπινες ψυχές δεν είναι είδος προς πώληση!-Λέμε ΟΧΙ στη βία κατά των γυναικών!».

Στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων το «παρών» ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, Λεωνίδας Παππάς, εκπρόσωπος της Μητρόπολης ΦΝΘ, καθώς και στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.

«Φέτος, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, αποφασίσαμε να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό για το φαινόμενο του trafficking, που είναι ειδεχθές έγκλημα. Ο κόσμος το θεωρεί μακρινό πρόβλημα, αλλά μπορεί να βρίσκεται δίπλα του, χωρίς να μπορεί να το αναγνωρίσει. Το trafficking είναι η πιο διαδεδομένη μορφή βίας κατά των γυναικών. Και η βία είναι αγκάθι για την κοινωνία μας. Γι’ αυτό χρειάζεται γνώση. Η γνώση είναι δύναμη», τονίστηκε μεταξύ άλλων στην εκδήλωση από τη νομική σύμβουλος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Καβάλας Θεανώ Κυρκασιάδου.