Καβάλα: Μια σημαντική μέρα και ένα μεγάλο μήνυμα [φωτογραφίες]

Με ένα πλήθος εκδηλώσεων αναδείχτηκε το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία από τα σχολεία και τις δομές που απασχολούν και εκπαιδεύουν Άτομα με Αναπηρία στην Καβάλα

Πλήθος εκδηλώσεων με αφορμή τον εορτασμό της 3ης Δεκέμβρη, Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιήθηκε από τα σχολεία και τις δομές που απασχολούν και εκπαιδεύουν Άτομα με Αναπηρία στην Καβάλα.

Στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποίησε το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καβάλας στην κεντρική πλατεία της Καβάλας συμμετείχαν οι χορωδίες του ΚΑΠΗ Δήμου Καβάλας, ενώ στο χώρο υπήρχε και Χριστουγεννιάτικο Bazaar. Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου και μαθητών και μαθητριών από σχολεία της πόλης.

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η οποία εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο, θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992. Εορτάζεται σε όλον τον πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των Ατόμων με Αναπηρία.

Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής. Η αρχική της ονομασία ήταν «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες».

Περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού ή ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν με αναπηρίες. Συχνά, δεν γνωρίζουμε τον μεγάλο αριθμό των συμπολιτών μας που ζουν με αναπηρίες, καθώς και τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν.