Καβάλα: Προετοιμάζεται παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα δημοτικά τέλη

Τέσσερα εργατικά Σωματεία καλούν τον κόσμο να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην επιβολή κάθε χαρατσιού, ξεκινώντας από τους δήμους, τις περιφέρειες, τα χωριά και τους οικισμούς

Τα δημοτικά τέλη για το 2020 αποτέλεσαν την αφορμή για την παράσταση διαμαρτυρίας την οποία προετοιμάζουν 4 εργατικά Σωματεία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 στις 18:30.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο Εμποροϋπάλληλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας, το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού ΠΕ Καβάλας Θάσου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Καβάλας «Η Ενσωμάτωση» καλούν τον κόσμο να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην επιβολή κάθε χαρατσιού, ξεκινώντας από τους δήμους, τις Περιφέρειες, τα χωριά και τους οικισμούς.

Το κείμενο-κάλεσμα των Σωματείων

Όχι στην αύξηση των δημοτικών τελών! Αγώνας για δραστική μείωση των χαρατσιών!

Η νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας, προχωράει σε αβάσταχτη αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού οικονομικού έτους 2020. Ακόμα μεγαλύτερα χαράτσια στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος για λογαριασμό του Δήμου. Αυξήσεις που αφορούν τη λαϊκή κατοικία και όχι τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, αφού για  τις ιδιοκτησίες πάνω από 6.000τμ προβλέπονται και εκπτώσεις της τάξης των 30% ως 60%. Αυτή είναι η τάχα «δίκαιη και βιώσιμη» ανάπτυξη όλων αυτών που ευθύνονται για τον οικονομικό στραγγαλισμό Δήμων και Περιφερειών, καθώς και τις ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Δεν πέρασαν ούτε 6 μήνες από τα προεκλογικά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που «οράματα» για έργα και παρεμβάσεις στη πόλη και τα χωριά θα «απογείωναν» το Δήμο. Τελικά η πραγματική και μοναδική «απογείωση» αφορά τις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των εντολών της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των ντόπιων υπηρετών τους που ρίχνουν το κόστος των δημόσιων κοινωνικών αγαθών στις πλάτες των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και του χωριού. Το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων το βάζουν μπροστά από τις ανάγκες μας και τις ζωές μας και γι’ αυτό κάθε κοινωνικό αγαθό το βλέπουν σαν ανταποδοτικό έργο.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων που συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις με τη ΔΙΑΑΜΑΘ. Μία μέθοδος διαχείρισης στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ που οδηγεί σε κοστοβόρο αποτέλεσμα και με επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Δεν επέλεξαν τη μέθοδο της διαχείρισης με «διαλογή στην πηγή» γιατί αυτή η μέθοδος δεν έχει μεγάλη κερδοφορία για τους επιχειρηματικούς ομίλους που θα αναλάβουν τη διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ αντίθετα η «διαλογή στη πηγή» είναι φιλική προς τη τσέπη των εργαζόμενων και προς το περιβάλλον.

Ο λαός της πόλης να μην τους επιτρέψει να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους.

Να μην περάσει η λογική του «στενού δημοσιονομικού πλαισίου» που επικαλούνται οι δημοτικές αρχές. Τα δημοσιονομικά τους περιθώρια δεν υπάρχουν μόνο αν είναι να ελαφρυνθούν οι λαϊκές οικογένειες. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους όμως… προβλέπουν και εκπτώσεις!

Η πάλη μας μπορεί να βάλει φρένο, να ανακόψει την επίθεση! Ο λαός και μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει να μην εφαρμοστούν οι υπέρογκες αυξήσεις. Να διεκδικήσει μειώσεις στα ήδη δυσβάσταχτα τέλη. Πλήρη κατάργηση των ανταποδοτικών τελών, των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.

Πρέπει να σημάνει συναγερμός. Ως εδώ! Να μην ψηφιστεί η αύξηση των ανταποδοτικών τελών. Εργαζόμενοι, μικροεπαγγελματίες, φτωχοί αγρότες, σφυρηλατούμε τη συμμαχία μας, στοχεύουμε ενωμένα την δημοτική και κυβερνητική αντιλαϊκή επέλαση.

Όλοι και όλες στην παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 στις 18:30.