Ροταριανός Όμιλος Δυτικής Καβάλας: Με τη δοκιμασμένη «συνταγή» δίπλα στο Πουλίδειο Γηροκομείο [Φωτογραφίες]

Το καθιερωμένο φιλανθρωπικό gala χορού, στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου σημείωσε και φέτος μεγάλη επιτυχία, στηρίζοντας το Γηροκομείο της Καβάλας

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 ο Ροταριανός Όμιλος Δυτικής Καβάλας, σε συνεργασία με την Σχολή Χορού Dance Academy, πραγματοποίησαν μια δοκιμασμένη συνταγή 5η κατά σειρά ενός φιλανθρωπικού Gala  χορού, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του Πουλίδειου Γηροκομείου.

Στο ασφυκτικά γεμάτο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ο κόσμος απόλαυσε διαφορετικά είδη χορού (κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο και μοντέρνο χορό, Hip Hop, Break Dance και Yoga) από τους μαθητές της Σχολής.

Ο  Πρόεδρος του ΡΟΔΚ Θεόδωρος Καγιαμπής αναφέρθηκε στο σκοπό της εκδήλωσης, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του Πουλίδειου Γηροκομείου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί ότι  ήδη από τα έσοδα της τελευταίας συνεργασίας με την Σχολή Χορού Dance Academy διετέθησαν  για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καβάλας.

Τέλος ευχαρίστησε θερμά την σχολή χορού και τα παιδιά που από την πρώτη στιγμή με ενθουσιασμό δέχτηκαν να είναι οι πρωταγωνιστές της σημερινής βραδιάς, καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη για την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Πουλίδειου Γηροκομείου Σμαρώ Νικολαΐδου ευχαρίστησε θερμά την Ακαδημία για την εκδήλωση αυτή καθώς και το ΡΟΔΚ που επανειλημμένα όπως χαρακτηριστικά τόνισε έχει γίνει αρωγός στις ανάγκες του Ιδρύματος.

Τέλος η έχουσα το γενικό πρόσταγμα της παράστασης Γιάννα Λυσσινά εκδήλωσε την χαρά της που η Σχολή συμμετέχει σε αυτή την φιλανθρωπική προσπάθεια, και αναφέρθηκε στη σειρά και στα είδη του χορού που θα παρουσιάσουν σήμερα οι μαθητές της Ακαδημίας.

Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι παραστάσεις από τους μαθητές της Σχολής αποδεικνύοντας περίτρανα με την ζωντάνια και την άψογη τεχνική τους, την σημασία του χορού στη ζωή μας, δηλαδή ότι ο χορός είναι μέσο έκφρασης ,επικοινωνίας ένας λόγος που βγαίνει από το σώμα και τη ψυχή μας.

Είναι αυτό που είπε κάποτε ο Βρετανός ψυχολόγος Havelock Ellis: ο χορός είναι η ποιο ευγενής, η ποιο συγκινητική, η ποιο όμορφη από τις τέχνες, γιατί δεν αποτελεί απλά μετάφραση η απόσταση της ζωής, είναι η ίδια η ζωή.