Καβάλα: Απομακρύνθηκε η στάση στα Ποταμούδια, παραμένει το πρόβλημα στη Σερδάρογλου

Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε σοβαρό ατύχημα με λεωφορείο το οποίο μετέφερε παιδιά-Σχεδόν... ρουτίνα τα μικροατυχήματα λόγω του στενέματος του δρόμου-Έντονες διαμαρτυρίες από καταστηματάρχες και κατοίκους

Η γκρεμισμένη στάση λεωφορείου στα Ποταμούδια στην πόλη της Καβάλας, στο ύψος των ΚΑΠΗ (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ) τελικά απομακρύνθηκε, όμως στην ουσία αποτελεί την αιχμή ενός μεγαλύτερου προβλήματος, το οποίο απασχολεί τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους της περιοχής εδώ και περίπου έναν χρόνο.






Ο λόγος για την οδό Σερδάρογλου, η οποία έχει στενέψει στο σημείο από το 11ο Δημοτικό Σχολείο μέχρι και τα ΚΑΠΗ, λόγω της ειδικής σήμανσης η οποία τοποθετήθηκε για να κρατάει μακριά τους πεζούς -και δη τα παιδιά- από το τοιχίο ενός διατηρητέου κτιρίου, προκειμένου να μην υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες, όμως της περιοχής υποστηρίζουν η σήμανση προκαλεί περισσότερα προβλήματα από όσα δυνητικά λύνει, καθώς δεν προστατεύει τους πεζούς από μια πιθανή πτώση του τοιχίου, ενώ στενεύει έναν πολυσύχναστο δρόμο από τον οποίο περνάνε καθημερινά εκατοντάδες αυτοκίνητα, βαριά οχήματα και λεωφορεία.

Παραλίγο σοβαρό ατύχημα με λεωφορείο με μικρά παιδιά

Σύμφωνα με περιοίκους, η στάση του λεωφορείου δεν έπεσε από… μόνη της. Τουριστικό λεωφορείο το οποίο μετέφερε μικρά παιδιά και ανέβαινε την οδό Τσολάκη έστριψε στη Σερδάρογλου, με τον οδηγό να στρίβει απότομα δεξιά για να αποφύγει ένα αυτοκίνητο το οποίο έρχονταν από την αντίθετη κατεύθυνση και βγήκε στο άλλο ρεύμα, λόγω του στενέματος του δρόμου στο σημείο της σήμανσης. Το αποτέλεσμα ήταν το λεωφορείο να πέσει πάνω στη στάση, η σκεπή της οποίας έσπασε τα τζάμια του οχήματος, χωρίς -ευτυχώς- να τραυματιστεί κάποιο παιδί, ωστόσο τόσο ο οδηγός όσο και τα παιδιά τρόμαξαν από το περιστατικό.

Κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ατύχημα στον εν λόγω δρόμο, ενώ τα κυκλοφοριακά «εμφράγματα» είναι ακόμη πιο συχνά και ζητούν να δοθεί άμεση λύση με τη σήμανση στο συγκεκριμένο σημείο, ήτοι την απομάκρυνσή της και την τοποθέτηση μεγάλων λαμαρινών, μια πρακτική η οποία -όπως λένε- εφαρμόζεται κατά κόρον σε τέτοιες περιπτώσεις ετοιμόρροπων τοιχίων πάνω σε δρόμους.