Η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτήτων Περιοδικού Τύπου γιόρτασε την 80χρονη πορεία της [Φωτογραφίες]

Λαμπρή τελετή στην αίθουσα τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή περισσότερων από 250 μελών και φίλων της Ενώσεως πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την επέτειο των 80 χρόνων της Ενώσεως Δημοσιογράφων Ιδιοκτήτων Περιοδικού Τύπου, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, στην αίθουσα τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η Γενική Γραμματέας της ΕΔΙΠΤ Πέννυ Καλύβα, η οποία έκανε μια σύντομη αναφορά στα έντυπα της Ενώσεως. Στο χαιρετισμό του ο  Πρόεδρος  της ΕΔΙΠΤ Μιχάλης Σαββάκης αναφέρθηκε στη 80χρονη μακρόχρονη πορεία της και τόνισε ότι τα έντυπα των Μελών της αποτελούν τον αντίποδα της κατευθυνόμενης ενημέρωσης και των ψευδών ειδήσεων.

Εκ μέρους της Κυβερνήσεως απεύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος τόνισε ότι τα περιοδικά και οι εφημερίδες της ΕΔΙΠΤ είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη των ΜΜΕ της χώρας, ενώ επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση σχεδιάζει να ενισχύσει τον κλάδο και να αντιμετωπίσει παθογένειες, που ταλανίζουν το χώρο εδώ και δεκαετίες.

Επίσης απεύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Χρήστος Γιαννούλης, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης και ο Βουλευτής Γιάννης Δελής, ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Για την αξία του Περιοδικού και Περιφερειακού Τύπου μίλησαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθαν. Μπότση Πάνος Καραγιάννης και ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Αθανάσιος Παπανδρόπουλος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν και 31 ιστορικά έντυπα της Ενώσεως, που έχουν συμπληρώσει 50 χρόνια κυκλοφορίας και πάνω, μεταξύ των οποίων και η αρχαιότερη εφημερίδα της Ελλάδος «Σίφνος» με 140 χρόνια αδιάλειπτης έκδοσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Αναπ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γεώργιος Κουμουτσάκος, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και π. Πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη, Βουλευτές, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των αδελφών δημοσιογραφικών οργανώσεων, καθώς και πολλές προσωπικότητες της πνευματικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου».