Καβάλα: Δύο νέοι βυθιζόμενοι κάδοι τοποθετήθηκαν στο κέντρο της πόλης [βίντεο, φωτογραφίες]

Δείτε καρέ-καρέ την εντυπωσιακή επιχείρηση με τη χρήση γερανού - Ποια περιοχή έχει «σειρά» να «υποδεχθεί» άλλους δύο «έξυπνους» κάδους

Από το πρωί της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου 2019 ξεκίνησαν στη «νησίδα» που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κουντουριώτου και Ομονοίας στην Καβάλα, απέναντι από το κτίριο του παλιού Πρωτοδικείου, οι εργασίες για την τοποθέτηση δύο νέων βυθιζόμενων κάδων απορριμάτων.

Τα συνεργεία του αναδόχου εργολάβου «τρύπησαν» το κράσπεδο, έσκαψαν στο απαραίτητο βάθος και, λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας, με τη βοήθεια γερανού, τοποθέτησαν τους δύο κάδους (έναν κάδο ανακύκλωσης και έναν κάδο για «γενικά» απορρίμματα) υπό την επίβλεψη στελεχών της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας.

Τέσσερις συνολικά νέοι, τελευταίας τεχνολογίας, «έξυπνοι» βυθιζόμενοι κάδοι αγοράστηκαν από τον Δήμο Καβάλας επί της προηγούμενης Διοίκησης και παρελήφθησαν, μετά από μεγάλη πίεση του νυν Αντιδημάρχου Καθαριότητας Κυριάκου Σταυρίδη, πριν από έναν μήνα και επελέγη να τοποθετηθούν σε δύο σημεία στο κέντρο της πόλης με το πρώτο, αυτό απέναντι από τα παλιά Δικαστήρια.




Οι δύο κάδοι που απομένουν, θα τοποθετηθούν την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 στη δυτική πλευρά της πλατείας Ελευθερίας επί της Δοϊράνης, αφού πρώτα απομακρυνθεί ο «έξυπνος» κάδος-φουγάρο -γνωστός στους Καβαλιώτες και ως «μπουρί».

Υπενθυμίζεται ότι στην Καβάλα έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν ήδη δύο βυθιζόμενοι κάδοι, στη συνοικία της Παναγίας, επί της οδού Θεοδώρου Πουλίδου.

«Επιλέξαμε τα συγκεκριμένα σημεία γιατί θέλαμε να “καθαρίσουμε” το κέντρο της πόλης. Ειδικά εκεί όπου τοποθετήθηκαν οι δύο πρώτοι κάδοι υπήρχε τεράστιο πρόβλημα, με τους χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες να φωτογραφίζουν το μνημείο του Υδραγωγείου και δίπλα τους να υπάρχουν ξεχειλισμένοι κάδοι και σκουπίδια!», μας είπε ο κ. Σταυρίδης.

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια εξωραϊσμού του κέντρου. Οι συγκεκριμένοι κάδοι, ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει διαθέσιμο αυτήν τη στιγμή, προσφέρουν μια λύση, ειδικά όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση απορριμμάτων αλλά και υλικού ανακύκλωσης από τα μαγαζιά, αφού η χωρητικότητά τους ισοδυναμεί με πέντε συμβατικούς», συμπλήρωσε.

Οι δύο βυθιζόμενοι κάδοι απέναντι από τα παλιά Δικαστήρια θα «δοκιμαστούν» και αμέσως θα δοθούν προς χρήση.