Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας: Πώς είναι να διανυκτερεύεις ανάμεσα στα βιβλία; [φωτογραφίες]

Αναγνώστες και αναγνώστριες 9-12 ετών έκαναν... σπίτι τους τη Βιβλιοθήκη-Ξεναγήθηκαν, έπαιξαν, άκουσαν, είδαν, έμαθαν και στο τέλος κοιμήθηκαν ανάμεσα στα βιβλία

Πώς είναι να κάνεις… σπίτι σου -στην κυριολεξία- μια δημοτική βιβλιοθήκη; Την απάντηση θα δώσουν όσα παιδιά συμμετείχαν στην ιδιαίτερη εκδήλωση που φιλοξενήθηκε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός» η οποία περιελάμβανε μεταξύ άλλων διανυκτέρευση (sleepover) για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών στην παιδική γωνιά της βιβλιοθήκης.






«Οικοδεσπότες» το προσωπικό της Βιβλιοθήκης και η υπεύθυνη Κατερίνα Κουμανίδου, το Ωδείο «Νεάπολις» και οι «Παραμυθάδες», με τον κάθε ένα να αναλαμβάνει έναν συγκεκριμένο ρόλο στο «σπίτι», ενώ τη δράση παρακολούθησε και ο αντιδήμαρχος του δήμου Καβάλας Απόστολος Μουμτσάκης.

Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης ξενάγησε τα παιδιά και τους γονείς τους στους χώρους του κτιρίου, περιγράφοντάς τους τη διαδικασία ταξινόμησης των βιβλίων και πώς λειτουργεί το αναγνωστήριο, με τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν όσα έμαθαν, ψάχνοντας μόνα τους τα βιβλία τα οποία τους ενδιέφεραν.

Οι «Παραμυθάδες» ανέλαβαν τον δικό τους ρόλο, διαβάζοντας στα παιδιά παραμύθια από την ελληνική Παράδοση, στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Αμέσως μετά οι μαθήτριες του τμήματος φωνητικής της Ελένης Γαλανοπούλου από το Ωδείο «Νεάπολις» πλαισίωσαν με μουσική τα παραμύθια με γνωστές μελωδίες από τις ιστορίες της Disney.

Και όπως γίνεται σε κάθε σπίτι, η βραδιά έκλεισε με βραδινό φαγητό και την προβολή μιας Χριστουγεννιάτικης ταινίας, λίγο πριν κλείσουν τα φώτα και κοιμηθούν τα παιδιά ανάμεσα στα βιβλία, βιώνοντας μια ξεχωριστή εμπειρία γεμάτη γνώσεις και διασκέδαση μέσα από τη συμβίωση με άλλους συν-αναγνώστες και αναγνώστριες.

Δείτε φωτογραφίες από τη δράση