Το «Κόκκινο Ποτάμι» παρουσιάζεται (και) στο Κοκκινόχωμα

Ο Μορφωτικός Σύλλογος του χωρίου παρουσιάζει το βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου

Λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση του στον Αμυγδαλεώνα, το γνωστό βιβλίο του Συγγραφέα – Στρατηγού ε.α. Χάρη Τσιρκινίδη «Το Κόκκινο Ποτάμι» θα παρουσιάσει το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 στις 18.00 στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου του Κοκκινοχώματος, από τον Μορφωτικό Σύλλογο του χωριού που καλεί τον κόσμο να παραβρεθεί στην εκδήλωση.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, από την αρχή του έτους ο Σύλλογος έχει αφιερώσει όλες του τις δράσεις στα 100 Χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου φτάνοντας στην κορωνίδα των εκδηλώσεων του , αυτής της 21ης Δεκεμβρίου, και επισημαίνεται ότι «είναι χρέος μας να σταθούμε απέναντι στην λήθη ,τιμώντας τις 353.000 αδικοχαμένες ψυχές».

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Κοκκινοχώματος Δημήτρης Θεοφυλακτίδης, ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης καθώς και ο τέως Νομάρχης Καβάλας Θόδωρος Καλλιοντζής.

Ομιλητές θα είναι ο καθηγητής Νευροχειρουργικής ΑΠΘ Παναγιώτης Σελβιαρίδης, η Αρχιτέκτων Μηχανικός Ελευθερία Καραγιαννίδου και ο δημοσιογράφος Τάσος Αποστολίδης.

Παρέμβαση μέσω Skype θα κάνουν ο σκηνοθέτης του σήριαλ «Κόκκινο Ποτάμι» που προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία αυτή την εποχή στην τηλεόραση Μανούσος Μανουσάκης, καθώς και οι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν σ’ αυτό: Ιωάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, Τάκης Βαμβακίδης και Στέφανος Κυριακίδης.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο ηθοποιός Κατερίνα Τσίρμπα, ενώ τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης θα την έχει η δημοσιογράφος – συγγραφέας Νίκη Στρατηλάτη.

Στην εκδήλωση, όπου θα υπάρχουν ποντιακά κεράσματα για όλους, θα συμμετέχουν με ποντιακά τραγούδια οι Γιάννης Παρηγορίδης (τραγούδι) και Γιώργος Αμπεσλίδης (λύρα).