Καβάλα και Νυρεμβέργη γιόρτασαν μαζί τον ερχομό των Χριστουγέννων [φωτογραφίες]

Ο Σύλλογος για την Αδελφοποίηση Καβάλας Νυρεμβέργης «ΦΙΛΟΣ» διοργάνωσε για 9η συνεχόμενη χρονιά μια μεγάλη γιορτή στη Χριστουγεννιάτικη αγορά των αδελφών πόλεων

Για ακόμη μια χρονιά, την 9η συνεχόμενη, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ήδη μιλάμε για μια παράδοση, ο Σύλλογος για την Αδελφοποίηση Καβάλας Νυρεμβέργης «ΦΙΛΟΣ» (Philos e.V), σε συνεργασία με το γραφείο δημοσίων σχέσεων του δήμου Νυρεμβέργης, διοργάνωσε ένα Ελληνικό πανηγύρι μπροστά από το περίπτερο της Καβάλας στη Χριστουγεννιάτικη αγορά των αδελφών πόλεων. Ήδη από τις προηγούμενες μέρες μέλη και φίλοι του Συλλόγου ειδoποιήθηκαν για το γεγονός και προσήλθαν μαζικά.

Η όμορφη και ζεστή εκδήλωση ξεκίνησε με τη χορωδία του Ελληνικού σχολείου που έψαλλε στους παρευρισκόμενους διάφορα κάλαντα από την Ελλάδα και τον κόσμο. Στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε το χορευτικό του Μακεδονικού Συλλόγου Νυρεμβέργης και περιχώρων «Μέγας Αλέξανδρος» με δημοτικούς χορούς της Μακεδονίας. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε, όπως πάντα, με λαϊκά τραγούδια από το ντουέτο Γιώργος-Νίκος, οι οποίοι ζέσταναν την κρύα ατμόσφαιρα και ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους στο γλέντι και στον χορό. Για να γίνει η ατμόσφαιρα πιο ζωντανή οι συνεργάτες του Καβαλιώτικου περίπτερου σέρβιραν ζεστό κρασί, ούζο και τσίπουρο στους επισκέπτες, ενώ στους περαστικούς κερνούσαν κουραμπιέδες και μελομακάρονα.

Τις εκδηλώσεις αυτές και όχι μόνον, παρακολούθησε και αντιπροσωπεία της Καβάλας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 στην αδελφή με την Καβάλα πόλη της Γερμανίας βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας Κώστας Πεφάνης. Τα μέλη της Καβαλιώτικης αντιπροσωπείας συμμετείχαν σε διάφορες ενημερωτικές συναντήσεις και σεμινάρια, παρουσία του δημάρχου Νυρεμβέρης Dr Uli Maly, όπου συζητήθηκαν θέματα προστασίας περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς επίσης επιτυχίες, λύσεις και προβληματισμοί της Νυρεμβέργης σε αυτούς τους τομείς. Και όπως γράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου ΦΙΛΟΣ» Σωτήρης Ξώγνος ο οποίος έστειλε και τις φωτογραφίες, οι συμμετέχοντες σ’ αυτές τις συναντήσεις σίγουρα αποκτούν εμπειρίες και τεχνογνωσία.

Οι κ. κ. Αντωνιάδης, Πεφάνης και Σιμιτσής με τον δήμαρχο Νυρεμβέρης Dr Uli Maly