ΠΑΜΕ Καβάλας: Οι αδίστακτοι εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ τώρα παραποιούν και έγραφα

Ανακοίνωση – καταγγελία για μεθοδεύσεις προκειμένου να γίνονται εν κρυπτώ εκλογές σε σωματεία

Στην καταγγελία σε βάρος των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας, ότι έφτασαν στο σημείο να παραποιήσουν τοπική εφημερίδα για να αποδείξουν ότι έχουν γίνει εκλογές σε σωματείο, προχώρησε το ΠΑΜΕ Καβάλας. Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι το περιστατικό αυτό έγινε στο σωματείου Μετάλλου Καβάλας το οποίο ποτέ δεν ειδοποίησε κανέναν για τις αρχαιρεσίες του, ενώ ούτε και η δικηγόρος – δικαστική αντιπρόσωπο που είχε την ευθύνη της διενέργειας των εκλογών θέλησε να ενημερώσει τα μέλη του ΠΑΜΕ για τον τόπο που διεξάγεται η εκλογική διαδικασία, όταν επικοινώνησαν μαζί της.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ Καβάλας

«Παραποίησαν εφημερίδα για να αποδείξουν ότι έκαναν εκλογές»

«Επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά ότι οι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Καβάλας (ΠΑΣΚΕ) για να παραμείνουν στις θέσεις τους και να κρατάνε τους εργαζόμενους μακριά από αγώνες και διεκδικήσεις δε διστάζουν να κάνουν τα πάντα. Όχι μόνο δε κάνουν τίποτα για την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από την κυβέρνηση αλλά το μετέτρεψαν σε Εργοδοτικό Κέντρο, αφού απ’ ότι φαίνεται μόνο με επιχειρηματίες επικοινωνεί για να κανονίσει που και πότε θα γίνουν εκλογές στα σωματεία φαντάσματα.

Εχθές που σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις  για το προϋπολογισμό, στη συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρο δεν δέχτηκαν να το συζητήσουν και το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η τοποθέτηση καμερών στο κτήριο του ΕΥΚ, και η ανάθεση σε δικηγόρο η άσκηση αγωγής και μήνυσης σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Θέλουν να εμφανιστούν σαν αδικημένοι αυτοί που κρατάνε το ΕΥΚ κλειστό τα απογεύματα και έδιωξαν όλα τα υπαρκτά σωματεία ακόμα και τα συνταξιουχικά για να βάλουν εμπόδια στη δράση τους

Θέλουν να εμφανιστούν σαν υπερασπιστές της Δημοκρατίας και της νομιμότητας αυτοί που παραποίησαν εφημερίδα για να αποδείξουν ότι έκαναν εκλογές σύμφωνα με το καταστατικό και με το νόμο. Ποιο συγκεκριμένα:

Τον Ιούνιο του 2019  έκανε εκλογές ένα από τα πολλά σωματεία φαντάσματα που δημιουργούν και συντηρούν για να παράγουν αντιπροσώπους οι παραπάνω εργατοπατέρες. Εκλογές που κάνεις δεν ήξερε την προηγούμενη μέρα εκτός από αυτούς και τους εργοδότες από τις επιχειρήσεις που θα γινόταν οι εκλογές. Σύμφωνα με το νόμο οι αρχαιρεσίες των σωματείων πρέπει να δημοσιεύονται σε τοπική εφημερίδα για το μάθουν οι εργαζόμενοι του κλάδου ώστε να τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν είτε ως υποψήφιοι  είτε ως ψηφοφόροι.

Ένα μέλος του ΔΣ του ΕΥΚ, ο σημερινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μετάλλου και ένα ακόμη μέλος της διοίκησης της ίδιας Ομοσπονδίας προσπάθησαν να βρουν που και πως θα γίνουν οι εκλογές στο Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στο Μέταλλο Ν. Καβάλας. Σε τηλεφωνική  επικοινωνία που είχανε με την δικηγόρο – δικαστική αντιπρόσωπο που είχε την ευθύνη της συννόμου διενέργειας των εκλογών μας ενημέρωσε ότι είναι μαζί της ο πρόεδρος του ΕΥΚ και αρνήθηκε να μας ενημερώσει για τον τόπο που διεξάγονται οι εκλογές.

Το συγκεκριμένο σωματείο δεν έβγαλε ποτέ καμία ανακοίνωση για τα προβλήματα των εργαζομένων στο κλάδο. Ούτε καν πριν λίγες μέρες που οι εργαζόμενοι στο Μέταλλο στο Ν. Καβάλας έχασαν συνάδελφο τους από εργατικό ατύχημα.

Το σωματείο αυτό έστειλε στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Μετάλλου το 2016 την οικονομική διευθύντρια εταιρίας επεξεργασίας μαρμάρου.

Να μην προβληματίζονται λοιπόν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ γιατί της ελάχιστες φορές που καλούν σε κινητοποίηση τους εργαζόμενους δε μαζεύονται πάνω από πέντε άτομα. Τους πήρανε χαμπάρι τους γύρισαν τη πλάτη οι εργαζόμενοι».