Κέρδισε τους μαθητές του Ζουμπουλάκειου ο Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος

Επίσκεψη στο 4ο Γυμνάσιο, μετά από πρόσκληση των καθηγητών και των γονέων των παιδιών, και ομιλία για την αξία της μόρφωσης, τη μουσική αλλά και το… ΝΒΑ

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος επισκέφθηκε κατόπιν προσκλήσεως του Συλλόγου διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων το 4ο Γυμνάσιο Καβάλας (Ζουμπουλάκειο).

Οι καθηγητές του σχολείου αφού τον παρουσίασαν στους μαθητές αναφερόμενοι στο βιογραφικό του, του δώρισαν μία ξυλόγλυπτη εικόνα του πρωτομάρτυρα αγίου Στεφάνου την οποία φιλοτέχνησε εκπαιδευτικός του σχολείου.

Στη συνέχεια η χορωδία των μαθητών του σχολείου έψαλλε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και μετά ο Σεβασμιότατος μίλησε στους μαθητές αναπτύσσοντας το θέμα «Η μόρφωση και η γνώση βασική προϋπόθεση για την επικράτηση της ειρήνης μέσα σε έναν κόσμο των πολέμων».

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τους μαθητές  όπου ο Μητροπολίτης αποκάλυψε στα παιδιά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την μουσική, όχι μόνον την κλασσική αλλά και την ξένη η οποία πολλές φορές παρέχει ωφέλιμα μηνύματα στην κοινωνία μας. Τους εκμυστηρεύτηκε τον πόνο και την αγωνία του για τους νέους και ιδιαίτερα τους εξαρτημένους από τα ναρκωτικά και τις άλλες εξαρτήσεις.

Έδειξε την αγάπη του για τον αθλητισμό και εντυπωσίασε με τις γνώσεις του για το σύγχρονο ποδόσφαιρο και το ΝΒΑ όπου τόνισε την αποφυγή του φανατισμού και της βίας στα γήπεδα και ταυτόχρονα την καλλιέργεια και ανάπτυξη του αθλητισμού ως μέσο ευγενούς άμιλλας.

Επίσης είπε στους μαθητές πως έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την κατήχηση στην Ορθοδοξία και τη βάπτιση πολλών νέων μη Χριστιανών μεταξύ των οποίων και ενός μεγάλου αστέρος του volleyball την περίοδο της διακονίας του στην ΙΜ Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές τους αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από την παρουσία του Σεβασμιότατου και του είπαν πως το σχολείο θα είναι πάντοτε ανοικτό όποτε θέλει για να το επισκέπτεται για να τους νουθετεί και να τους ευλογεί. Στο τέλος ευχήθηκε σε όλους εόρτια για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας κ. Βαγενάς.