Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας: Η πρόταση της «αντιπολίτευσης» για ψήφισμα καταδίκης των ΜΑΤ δεν πέρασε από τη διοίκηση

Η πλειοψηφία του ΔΣ δεν στήριξε την πρόταση 3 μελών που ζήτησαν να καταδικαστεί η επίθεση της Αστυνομίας σε κινητοποίηση Νοσοκομειακών Γιατρών

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών κατέθεσε στη συνεδρίαση του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας στις 18/12/2019 ψήφισμα καταδίκης για το όργιο καταστολής που επέδειξε η κυβέρνηση στην κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών στις 11/12/2019. Το ψήφισμα συζητήθηκε, αλλά δεν ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην συνεδρίαση μελών του ΔΣ. Τα μέλη του ΔΣ που το στήριξαν είναι τα παρακάτω: Περικλής Αμπεριάδης, Λίλη Ποτόλια και Στάθης Τσαρίδης.

Ακολουθεί το ψήφισμα καταδίκης για την επίθεση με ΜΑΤ και χημικά σε κινητοποίηση των Νοσοκομειακών Γιατρών.

«Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν μπορούν να ανακόψουν τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία»

«Καταγγέλλουμε την επίθεση της κυβέρνησης με ΜΑΤ και χρήση χημικών, εναντίον των νοσοκομειακών γιατρών, υγειονομικών, εργαζομένων στην Υγεία, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, ενάντια στην ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, με θέμα τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) στο χώρο της Υγείας.

Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν μπορούν να ανακόψουν τον αγώνα ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας, τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Η λύση στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι υγειονομικοί και οι ασθενείς δεν μπορεί να είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων, το βάθεμα της εμπορευματοποίησης, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Γιατί ακριβώς αυτή είναι η μήτρα της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της Υγείας, η πολιτική που υλοποιείται διαχρονικά απ’ όλες τις κυβερνήσεις, και τη σημερινή και τις προηγούμενες, που θεωρεί την Υγεία του λαού, όπως και την Κοινωνική Ασφάλιση, “κόστος” και ταυτόχρονα πεδίο για χρυσοφόρες μπίζνες των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος πρέπει να υπερασπίζεται τη δημόσια Υγεία για όλο το λαό με υπηρεσίες σύγχρονες, με την επιστήμη στην υπηρεσία του λαού μας.

Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον χώρο του ΕΣΥ, αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία».