ΠΑΜΕ: Νά συνδικαλιστές, νά… μάλαμα!

Επίθεση στην διοίκηση του ΕΥΚ Καβάλας από το Οργανωτικό του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου

Θέση στον «πόλεμο» που μαίνεται το τελευταίο διάστημα στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας, ανάμεσα στην διοίκηση και στο τοπικό ΠΑΜΕ Καβάλας, πήρε με ανακοίνωση του το Οργανωτικό του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στην Αθήνα. Στην ανακοίνωση του κατηγορεί την ηγετική ομάδα του ΕΥΚ Καβάλας για τις πρακτικές της και τονίζει ότι όλα όσα κάνει, γίνονται με την καθοδήγηση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

«Και όλα αυτά υπό τη σκέπη και την καθοδήγηση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ»

«Η ηγετική ομάδα του Εργατικού Κέντρου Καβάλας δείχνει για μια ακόμη φορά το πραγματικό πρόσωπό της.

  • Είναι αυτή που στήριξε και στηρίζει χρόνια τώρα όχι τους εργαζόμενους, αλλά τη μεγαλοεργοδοσία στην περιοχή. Είναι αρωγός στα καμώματα της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.
  • Είναι αυτή που κουβέντα δεν είπε όταν πριν λίγο καιρό εργάτης στο μέταλλο έφυγε από τη ζωή από εργοδοτικό έγκλημα.
  • Είναι αυτή που έβγαλε έξω από το Εργατικό Κέντρο σωματεία και των συνταξιούχων θέλοντας έτσι να βάλουν εμπόδια στη λειτουργία και τη δράση τους.
  • Είναι αυτή που στήριξε την κυβέρνηση στον προϋπολογισμό και μπαίνει μπροστά στη νέα επίθεση στο ασφαλιστικό από την κυβέρνηση προωθώντας την ιδιωτική ασφάλιση μέσω του εθνικού επαγγελματικού ταμείου.
  • Είναι αυτή που έβαλε κάμερες στο εργατικό κέντρο μην τυχόν και πλησιάσουν συνδικάτα και εργαζόμενοι που διεκδικούν, που απαιτούν.
  • Είναι αυτή που πουθενά δεν ανακοινώνει το πότε θα γίνουν εκλογές σωματείων γιατί τις κάνουν εν κρυπτώ και μακριά από τους εργαζόμενους, γιατί θέλουν να διαμορφώνουν το αποτέλεσμα για να ελέγχουν την πλειοψηφία των συνδικάτων.
  • Είναι αυτή που έστειλε στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Μετάλλου ως αντιπρόσωπο την οικονομική διευθύντρια εταιρίας επεξεργασίας μαρμάρου.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά προχώρησε ένα βήμα παραπάνω.

  • Εμφάνισε έντυπο τοπικής εφημερίδας να περιέχει την πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης του Συνδικάτου Μετάλλου για διενέργεια εκλογών, ενώ το πραγματικό έντυπο της εφημερίδας που εκδόθηκε δεν την περιείχε.

Και όλα αυτά υπό τη σκέπη και την καθοδήγηση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ. Με τέτοιους αντιπρόσωπους θέλουν να κάνουν συνέδριο. Και επειδή δε βρίσκουν στήριξη από τα ελληνικά συνδικάτα, απευθύνθηκαν στην ηγεσία της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) και της Ένωσης Ευρωπαϊκών Χριστιανoδημοκρατικών Συνδικάτων (EUCDW) για να τους στηρίξει στέλνοντας επιστολή στον Μητσοτάκη.

Τους συνιστούμε να συνεχίσουν την προσπάθεια απευθυνόμενοι και στην ITUC και σε άλλους ανά τον κόσμο μηχανισμούς. Μην απελπίζεστε θα βρείτε εκεί σίγουρα φίλους σας».