Γέμισαν χρώματα και μουσική ο ουρανός και η θάλασσα της Καβάλας [φωτογραφίες]

Ένα ακόμη «Λάμπει ο ουρανός» πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Φαλήρου δίνοντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους με τον κόσμο να συρρέει μαζικά παρά το κρύο

Για μια ακόμη μια χρονιά ο ουρανός της Καβάλας γέμισε με πολύχρωμα φαναράκια, μοιράζοντας απλόχερα χαρά και αισιοδοξία σε μικρούς και μεγάλους, με πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας Action Team.

Το 5ο «Λάμπει ο ουρανός» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 26 Δεκεμβρίου 2019 στο Πάρκο Φαλήρου, το οποίο γέμισε από νωρίς από πολύ κόσμο κάθε ηλικίας, παρά το κρύο, στην πρώτη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Καβάλα με μεγάλη ανταπόκριση.

Εκατοντάδες άνθρωποι γέμισαν με φωτεινές ευχές τον ουρανό της πόλης, με τη συνοδεία μουσικής από το συγκρότημα KINGS.






Από την εκδήλωση δεν έλειψαν οι δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για τους μικρούς και μεγάλους, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Πάντως όσοι βρέθηκαν στο Πάρκο Φαλήρου εκτός από τον ουρανό έστρεψαν και το βλέμμα τους και στη θάλασσα για να δουν το εντυπωσιακό ιστιοφόρο «Alalum» στολισμένο με χιλιάδες χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια.

Στις δράσεις συμμετείχαν επίσης ο δήμος Καβάλας, ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Νομού Καβάλας και οι ομάδες «Black Salt Yachting» και «Alalum Sailing Team», ενώ την εκδήλωση παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Νίκος Χατζηγιοβανάκης και Έλενα Σερεφίδου.

Μέρος των εσόδων από τα φαναράκια θα διατεθεί για να ενισχυθεί ο αγώνας ζωής που δίνει η μικρή Ιωάννα από το Παγγαίο και η οικογένειάς της, η οποία εμφάνισε ρετινοβλάστωμα και στα δύο της μάτια (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι εθελοντές της Action Team θα περισυλλέξουν το πρωί της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου 2019 όσα φαναράκια έπεσαν στη θάλασσα, καθώς πέρα από τη διασκέδαση, προέχει και η προστασία του Περιβάλλοντος.

Δείτε φωτογραφίες από τα φαναράκια και τη συναυλία