6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας: Σχεδιάζοντας (μέσω Manga) τις Ευρωπαϊκές αξίες στην Τουρκία

Καθηγητές του σχολείου συμμετείχαν, μέσω του Erasmus+, στη συνάντηση 6 σχολείων από 5 χώρες για το πρόγραμμα των Ευρωπαϊκών αξιών μέσω των γνωστών Ιαπωνικών σχεδίων κόμικ

Tο 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα  «European Values with Manga» (Ευρωπαϊκές Αξίες μέσω των Ιαπωνικών Σχεδίων Manga), το οποίο είναι ένα από τα προγράμματα Erasmus+, δράση ΚΑ2, που υλοποιούνται στο Σχολείο και αποτελεί συνέχεια του βραβευμένου με Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας E-twinning προγράμματος «Common Values with Manga» που «έτρεξε» στο Σχολείο της Καβάλας κατά το έτος 2018-19.

Στo πλαίσιo αυτού του Προγράμματος δύο εκπαιδευτικοί, επισκέφθηκαν το Εσκί Σεχίρ της Τουρκίας σε μια διεθνική συνάντηση έξι σχολείων από πέντε χώρες.

Οι εντυπώσεις τους παρουσιάζονται παρακάτω:

«Επιστρέφοντας από το Εσκί Σεχίρ, έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε μαζί σας λίγες εικόνες από την πρώτη συνάντησή μας εκεί και την τόσο εποικοδομητική συνεργασία πάνω στο πρόγραμμά μας με θέμα «European Values with Manga». Σ’ αυτήν την πρώτη συνάντηση είχαμε την ευκαιρία να εργαστούμε πάνω στους πυλώνες του προγράμματος ορίζοντας το πλαίσιο εργασίας της κάθε χώρας (στο πρόγραμμα συμμετέχουν η Ελλάδα, η Τουρκία, η Αγγλία, η Ρουμανία και η Πορτογαλία) και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες συνεργασίας των εκπαιδευτικών και των μαθητών των συνεργαζόμενων χωρών, έτσι ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα πάνω στις απαιτήσεις των comics και των anime. Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια και εργαστήρια κατά τις πέντε ημέρες της παραμονής μας στη γείτονα: web2 tools training, after affect training, illustrator training, e twinning session.

Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε οι εκπαιδευτικοί των χωρών μεταξύ μας, να γνωρίσουμε την ιστορία και τα έθιμα της περιοχής καθώς και να απολαύσουμε τη ζεστή φιλοξενία των συναδέλφων.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους διευθυντές καθώς και το προσωπικό των δύο τουρκικών σχολείων, MTAL και EAL για την θερμή υποδοχή αλλά και για το κλίμα ανταλλαγής καλών πρακτικών, όπως επίσης και τους λοιπούς συναδέλφους από την Αγγλία, τη Ρουμανία και την Πορτογαλία».

Θα ακολουθήσουν μετακινήσεις και δράσεις μαθητών μεταξύ των σχολείων των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα με επόμενο σταθμό την Καβάλα στις αρχές Μαρτίου.