Καβάλα: Ένα Τραπέζι γεμάτο με Αγάπη…

Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου με τη συνδρομή εθελοντών πολιτών έδωσαν ανακούφιση και χάρισαν ελπίδα σε δεκάδες Καβαλιώτες και Καβαλιώτισσες που το έχουν ανάγκη

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς του 2020, διοργανώθηκε στην αίθουσα τραπεζαρίας του Ιερού Ναού του Αγίου Παύλου από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, με τη συνδρομή πολλών εθελοντών Καβαλιωτών, το Τραπέζι της Αγάπης, δίνοντας ζεστασιά και ελπίδα στους οικονομικά ασθενείς δημότες.

Ο φιλανθρωπικός θεσμός του Τραπεζιού της Αγάπης κάθε μέρα σιτίζει πάνω από 100 συνανθρώπους μας οι οποίοι πέρα από τις οικονομικές δυσκολίες, αντιμετωπίζουν και μια ακόμη «μάστιγα» της εποχής, τη μοναξιά, έχοντας ανάγκη από μια καλή κουβέντα τούτες τις άγιες μέρες.

Στις ευχές του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος ανέφερε: «Αυτές τις μέρες χρειάζονται οι ενέργειες όλων μας προκειμένου η καινούργια χρονιά να αποβεί καλύτερη σε όλα τα επίπεδα, αν και όπως γνωρίζουμε η χώρα μας και ο κόσμος μας βάλλονται από πολύ δύσκολα πράγματα. Παρ’ όλα αυτά η συνεργασία, η αγάπη, η ομόνοια, η ευθύτητα και ο προγραμματισμός μπορούν να αποβούν θετικά σημεία στα οποία μπορούμε να πατήσουμε και να προχωρήσουμε.

»Ιδιαίτερα εύχομαι σε όλους αυτούς τις ημέρες αυτές που είναι στα νοσοκομεία, να έχουν ανακούφιση. Η Εκκλησία μας έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει και να προσφέρει. Η δυνατότητα της προσφοράς της είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια με το Τραπέζι της Αγάπης, ένα τραπέζι που βασίζεται στην αγάπη και στον εθελοντισμό. Αρκετοί άνθρωποι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς και με όλη αυτήν την προσπάθεια που γίνεται, δίνουμε στους ανθρώπους αυτούς που έχουν τα προβλήματά τους κάποια ανακούφιση με το καθημερινό τους φαγητό».

Στο Τραπέζι της Αγάπης παρακάθισαν μαζί με αρκετούς Καβαλιώτες και ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, οι αντιδήμαρχοι κ. κ. Λεωνίδας Παπάς και Απόστολος Μουμτσάκης, καθώς και η τέως δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα.