Τι δουλειά έχει μια τορπίλη στους δρόμους της Καβάλας; [φωτογραφίες]

Πιο πλούσια από σήμερα η «εικόνα» της Ναυτικής Ιστορίας της Καβάλας με την ενίσχυση του Ναυτικού Μουσείου με εντυπωσιακά εκθέματα-Σύντομα θα υπάρξουν και νέες «αφίξεις»-Δείτε τα νέα εντυπωσιακά εκθέματα

Ένας γερανός και δύο μεγάλα φορτηγά τράβηξαν το πρωί της Πέμπτης 9 Ιανουαρίου 2020 τα βλέμματα των καβαλιωτών οι οποίοι κινούνταν στην παραλία της Ραψάνης.

Τα οχήματα, με μια εντυπωσιακή επιχείρηση, μετέφεραν εκθεσιακά αντικείμενα με προορισμό το Ναυτικό Μουσείο της Καβάλας τα οποία θα ενισχύσουν την «εικόνα» της Ναυτικής Ιστορίας της πόλης.

Ο πρόεδρος του Μουσείου Χρήστος Τζανάκος εξήγησε πως αυτά τα ιστορικά αντικείμενα τα οποία αφορούν τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο ανήκαν μέχρι τώρα στο Πολεμικό Μουσείο της χώρας και πλέον βρίσκονται στην Καβάλα, μετά από αίτημά του και των μελών του Ναυτικού Μουσείου προς το υπουργείο Ναυτιλίας και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Πρόκειται για μια άγκυρα η οποία χρησιμοποιούνταν σε εμπορικά και πολεμικά πλοία, βάρους 4 τόνων, μια τορπίλη  και δύο τορπιλοσωλήνες τα οποία τοποθετήθηκαν στον εξωτερικό χώρο του Ναυτικού Μουσείου.

Όπως εξήγησε ο κ. Τζανάκος, τα εκθέματα αυτά θα αξιοποιηθούν και για εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές των σχολείων.

«Και το Πολεμικό Ναυτικό και ο κ. Παναγιωτόπουλος ανταποκρίθηκαν άμεσα. Είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί τους για να μας φέρουν και άλλα αντικείμενα από τις αποθήκες του Πολεμικού Ναυτικού. Το δε κόστος μεταφοράς των εκθεμάτων το ανέλαβε το Πολεμικό Ναυτικό», ανέφερε ο κ. Τζανάκος.