Καβάλα: Έγινε και αυτό. Έκλεισε λόγω… ψύχους το ΓΕΛ Κρηνίδων

Οι μαθητές δεν έκαναν μάθημα γιατί δεν υπήρχε πετρέλαιο-Δεν είχε ενημερωθεί η Σχολική Επιτροπή-Προσωπική παρέμβαση από τον δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη-Κάτοικοι θέτουν ξανά το αίτημα της απόσχισης από τον δήμο Καβάλας

Δεν έκαναν μάθημα οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΓΕΛ Κρηνίδων Καβάλας την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 λόγω… ψύχους, καθώς οι δεξαμενές πετρελαίου του σχολείου ήταν άδειες με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί η θέρμανση.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή της στο facebook η Πρωτοβουλία Φιλίππων Πολιτεία, κάνοντας λόγο για ένα «τραγελαφικό, αλλά και τριτοκοσμικό συμβάν», θέτοντας, παράλληλα, ξανά ζήτημα απόσχισης της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων από τον δήμο Καβάλας.

Η ανάρτηση της Πρωτοβουλίας Φιλίππων Πολιτεία

Γ.Ε.Λ. ΚΡΗΝΙΔΩΝ: ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΛΟΓΩ ΨΥΧΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ! ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟ;

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Οι μαθητές του ΓΕΛ Κρηνίδων δεν παρακολούθησαν τα μαθήματά τους εξαιτίας του ψύχους. Πετρέλαιο δεν υπήρχε στη δεξαμενή και ως εκ τούτου τα καλοριφέρ δεν λειτουργούσαν! Όπως μάθαμε (από απόλυτα έγκυρη πηγή) το κτήριο που στεγάζει το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κρηνίδων έχει τρεις καυστήρες: Έναν για τα λυόμενα, έναν για το γυμναστήριο και έναν τρίτο για τις αίθουσες που κάνει μάθημα το λύκειο. Η δεξαμενή αυτού του τρίτου καυτήρα δεν είχε σταγόνα πετρέλαιο! Όλος ο π. Δήμος Φιλίππων έχει ένα λύκειο. Αυτό λοιπόν το μοναδικό Λύκειο δεν έχει πετρέλαιο για θέρμανση.

Πόσο αδιάφορη μπορεί να είναι στη διοίκηση του μεγάλου και ισχυρού δήμου, ώστε να “ξεχάσουν” το μοναδικό Λύκειο της Δ.Ε. Φιλίππων; Πόσο πολύ τους ενδιαφέρουν οι Φίλιπποι; Πότε επιτέλους θα απεγκλωβιστούμε από αυτόν τον δήμο, στον οποίο μας έβαλαν με το ζόρι, παράνομα και αντισυνταγματικά; Πόσες συμφορές ακόμα πρέπει να μας έρθουν για να αποφασίσουν οι ταγοί του τόπου πως πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτήν τη φάρσα; Οι βουλευτές του νομού θα κάνουν κάτι;

Η λύση δεν είναι να βάλουν πετρέλαιο στις δεξαμενές των σχολείων μας. Η λύση είναι η άμεση απόσχιση από τον δήμο Καβάλας και η επανασύσταση του δήμου Φιλίππων! τώρα! Αν μπορούμε και χθές ακόμα. Για όσους μας επέκριναν όταν γράψαμε πως ο δήμος Καβάλλας σχεδιάζει το κλείσιμο του Λυκείου των Κρηνίδων αφήνουμε πολύ χώρο να σχολιάζουν αυτό το τραγελαφικό, αλλά και τριτοκοσμικό συμβάν!

Δεν είχε ενημερωθεί η Σχολική Επιτροπή του δήμου για το πρόβλημα

Ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης απάντησε προσωπικά στην ανάρτηση της Πρωτοβουλίας, τονίζοντας ότι επιλήφθηκε του προβλήματος και το σχολείο εφοδιάστηκε με πετρέλαιο, ωστόσο σημείωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί η Σχολική Επιτροπή του δήμου για το πρόβλημα.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας ευχαρίστησαν τον δήμαρχο για την παρέμβασή του, σχολιάζοντας πολύ θετικά το ότι επέλεξε να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος, ενώ ευελπιστούν ότι δε θα ξαναδημιουργηθεί ανάλογο πρόβλημα.

Η ανάρτηση της Πρωτοβουλίας για την αντίδραση του δημάρχου

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΜΟΥΡΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ: ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ: «ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ. ΜΟΛΙΣ ΕΓΙΝΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΟΘΗΚΕ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΗΣΗ»

Μέσα σε λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση, ο κ. Μουριάδης θέλησε να εξηγήσει, προσωπικά ο ίδιος, στους φίλους της σελίδας το πρόβλημα με τη θέρμανση του Γυμνασίου και Λυκείου των Κρηνίδων (γεγονός που τον τίμα).

Ο Δήμαρχος τόνισε πως ήταν ενήμερη η σχολική επιτροπή για την έλλειψη πετρελαίου. Μόλις έγινε η ενημέρωση, δόθηκε εντολή για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο κ. Μουριάδης, τόνισε επίσης πως όσο είναι ο ίδιος δήμαρχος θα είναι για όλους τους δημότες όλων των οικισμών.

Εμείς, από την πλευρά μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το κ. Μουριάδη για την άμεση ενημέρωση και για το γεγονός πως επέλεξε να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος προσωπικά. Αυτό δείχνει αρκετά για το ήθος του Ανδρός! Φυσικά, δεν είναι δυνατόν, ο ίδιος ο δήμαρχος να ελέγχει τις δεξαμενές των σχολείων. Κάποιοι όμως είναι υπεύθυνοι για αυτό. Ελπίζουμε τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά αύριο.