Προγραμματίζεται επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου σε Καβάλα και Φιλίππους;

Δημοσιεύματα ιστοσελίδων θρησκευτικού περιεχομένου κάνουν λόγο για από κοινού επίσκεψη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο στο πλαίσιο των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου και του θρησκευτικού τουρισμού

Κυβέρνηση και Εκκλησία (Οικουμενικό Πατριαρχείο και Αρχιεπισκοπή) σε συνεργασία με την Ουάσιγκτον και το Βατικανό προετοιμάζουν πυρετωδώς επίσημη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα μέσα στο 2020. Αυτό αναφέρουν δημοσιεύματα ιστοσελίδων θρησκευτικού περιεχομένου, όπως το orthodoxia.gr, στα οποία σημειώνεται ότι η επίσκεψη θα έχει ως απώτερο στόχο και σκοπό την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στο πλαίσιο του προγράμματος στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου.

Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι μέσα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Βατικανό, όπου συζήτησε και έθεσε επισήμως την πρόταση επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου, η οποία λέγεται πως έγινε αποδεκτή.

Ακολούθησε η επίσκεψη στην Αθήνα του Καρδινάλιου Λεονάρντο Σάντρι, ο οποίος είναι επικεφαλής του Βατικανού του τομέα ο οποίος ασχολείται με τις Ανατολικές Εκκλησίες. Ο Καρδινάλιος Σάντρι συνέχισε τις συζητήσεις με τον υπουργό και είδε και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο σε επίσκεψή του στην Αρχιεπισκοπή.
Επίσης, γίνεται λόγος ότι σε Περιφέρειες της Μακεδονίας έχουν φθάσει οι απαραίτητες εντολές του υπουργείου με την ένδειξη την εγγράφων «άκρως απόρρητο», όπως και το ότι η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου θα ξεκινήσει από τον αρχαιολογικό-προσκυνηματικό χώρο των Φιλίππων, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τον Λαγκαδά, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, Θεσσαλικές πόλεις, την Αθήνα και την Κόρινθο.

Προς το παρόν, πάντως, πλην των εν λόγω δημοσιευμάτων, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση ή ανακοίνωση.